22 Ocak 2018 Pazartesi

2017: Haberlerde Bir Yıl

Gidişat

StudyTravel Magazine Haber Editörü Matthew Knott, ABD'de hükümet müdahalelerinin yoğunluğu, Brexit’in sarsıntıları ve endüstrinin büyümesi olmak üzere 2017 yılının önemli haberlerine bakıyor.

Çeşitli politikalar, vize uyuşmazlıkları ve komisyon tartışmalarının yeniden şekillenmesi gündemi işgal ettiği için, ABD ve yeni Başkan için yıl boyunca kuşku vardı.

Uluslararası eğitim sektörü ve temsilcileri yıl başından bu yana Başkan Trump'ın kararlarına tepki gösterdi, ancak sözde "seyahat yasağı" bu yılın uzun süredir devam eden argümanı haline geldi. Ocak ayında aniden ilan edilen altı ülkedeki ilk 90 günlük yasak, karışıklığa neden oldu. Var olan vize sahiplerinin seyahat etmesine izin veren gözden geçirilmiş bir düzen takip edildi. Daha sonra Yüksek Mahkeme tarafından haklar iade edildi. Durum sekiz ülkeye genişletildi, ancak çoğunlukla öğrenci vizelerine izin verildi. Sektör rahatlamaya başlamıştı ki Hawaii'deki bir hakim durumu tekrar yargıya taşıdı.

Kasım ayında çıkan söylentilerin J-1 vizelerinin iptal edileceği yönünde olması ile, sponsorlar, acenteler ve işverenler arasında paniğe yol açtı ancak planlarla ilgili herhangi bir onay alınamadı. Bu arada, Rusya ve Türkiye ile yapılan diplomatik anlaşmazlıklar ABD'li eğitimcilerin endişelerini arttırdı: vize operasyonları yalnızca Moskova'ya sınırlandı; Türkiye'nin bu konudaki karışıklığı, göçmen olmayan tüm vizelerin durmasına neden oldu, 2018 başına doğru ise süreç normale döndü.
Buna ek olarak, ACICS akreditasyonunun tanınmasının geri çekilmesi, 16.000 uluslararası öğrenciyi etkiledi ve Orta Doğu Yüksek Öğrenim Komisyonu tarafından firma komisyon ödemeleri konulu çalışmalar ile firmalar tehdit edildi, ancak sonrasında bir gelişme yaşanmadı.

ABD'li ELT okulları dahil, güçlenen dolar ve azalan burslar gibi faktörlerden dolayı devam eden düşüşlerin olduğunu bildiren trendden dolayı rahat değildi. Ancak Avustralya, Kanada, İrlanda, Malta, Yeni Zelanda ve Güney Afrika'daki ulusal dernekler, İspanya, Fransa ve İtalya'dan ziyade, 2016 yılı için farklı oranlarda büyüme kaydetti. GAELA ve FELCA'nın yıllık sunumlarında, delege okul ve ajans kuruluşlarından cari yılda çoğunlukla olumlu eğilimler gördü; özellikle Brezilya ve Rusya'dan hoş geldiniz dönüşleri ile.

İrlanda'nın bir faaliyet odağı olacağı iddiasını öne sürdüğünü gösteren bir makale, sektörün her iki tarafındaki birleşme ve devirlerdeki artışın profilini özetledik. 2017 yılına kadar, küresel sağlayıcılara EC Dil Okulu, Holmes Eğitim Grubu (ELA'yı alan) ve NCG (Sandycove School of English) İrlanda pazarına girdi.

St. Giles International başka yerlerde Cambridge'de (New School of English) bir yıl boyunca okul aldı; ACG, Yeni Zelanda'daki Intueri Eğitim Grubu ve Campbell Enstitüsünü satın aldı; Navitas aynı ülkede CCEL'i seçti; Japonya merkezli Human Holdings, IH Pacific'i Kanada'da satın aldı; ve ayrıca Kanada'da CIBT Eğitim Grubu, sorunlu KGIC grubunun borçlarını ve daha sonra varlıklarını satın aldı.

Birbaşka anlaşma ise, Brezilyalı ajans Experimento'nun seyahat markası CVC  ve küresel ajans zinciri IDP Education tarafından Hotcourses ders arama portföyünü satın almasıydı.
Ajans sektörünü etkileyen diğer haberler arasında Avustralya'nın firma performansı ile ilgili verilerin paylaşılmasına izin veren mevzuat getirilmesi; Çin Dışişleri Meclisi, yurtdışında eğitim kurumlarının özel şartlarını kaldırması; ve Vietnam hükümeti ters yönde ilerlemesi. matthew@studytravel.network

Brexit'in iniş çıkışları

İngiltere'de, referandumun olumlu ve olumsuz sonuçları (Avrupa Birliği'nden ayrılma oylaması) hissedilmeye devam etti. Haziran ayında, bir yıllık yıldönümünde ailenin iki parçalı bir hikayesini yayınladık ve Avrupa ajanlarının etkileri üzerine görüşlerini dile getirdik.

Ankete katılan AB temsilcilerinin yaklaşık üçte biri, İngiltere'ye yapılan işin oylamadan sonraki 12 ay içinde arttığını ve çoğu zayıf poundun bir faktör olduğunu belirtti. İngiliz İngiltere üyeleri tarafından yapılan anekdotların iddiaları ve yeni bir üç aylık veri projesi de 2017'de büyümeye geri dönülmesini önerdi. Yüksek öğretim sektörü için endişe büyüktü; bu programların% 98'i, mevcut ücretin herhangi bir değişikliğinden korkan bu tür programlar statüsü ve kredi erişimi sunmaktaydı.

Uluslararası Yolcu Anketi verilerindeki fazla kalışların önceki tahminlerine aykırı olarak, AB üyesi olmayan öğrencilerin vize uyumu açısından çok yüksek oranlarda olduğunu belirten İçişleri ve Ulusal İstatistik Ofisi tarafından hazırlanan raporların yayınlanmasından sonra göç politikasında yön değişikliği umutları sürüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...