9 Şubat 2018 Cuma

Almanya Eğitim Birliği: Öğrencilerin Her İki Cinsiyetten Rol Modellere İhtiyacı Var

Alman Eğitim Birliği ‘Verband Bildung und Erziehung’, ilk ve orta öğretimde öğrenciler için her iki cinsiyetten de rol modellerinin önemini yineledi. Kuzey Ren-Westfalya genel eğitim okullarında NRW resmi istatistik ofisi olan (IT NRW) Bilgi ve Tekniğindeki istatistiklere dört öğretmenden yalnızca birisi erkek. Verband Bildung und Erziehung eğitim birliğinin NRW şubesi başkanı Stefan Behlau, okullarda erkek rol modelleri azlığına dikkat çekerek. "Kızlar ve erkekler her iki cinsiyeti tanıma ve örnek alma fırsatı bulmalıdır" dedi.

Kariyer Seçimi

Kariyer seçiminde yol gösteren klişeler, küçük çocuklarla yapılan pedagojik çalışmalarda pek çok soruna rastladı. VBE, NRW eyalet hükümetini öğretmenlik mesleği için planlanan reklam kampanyasında bunu değerlendirmeye çağırıyor. Öğretmenlik mesleği, özellikle ilk ve orta dereceli okullarda yeterince çekici olmadığını, öğretmen açığının önemli bir kısmının "genel" nitelikte olduğunu belirtti. "Sağlığının pahasına çalışan öğretmenlerden giderek daha fazla mektup alıyoruz ve okullarda çalışma koşulları mesleğe yönelik iyi bir reklam oluşturmuyor" dedi. Hükümet bu durumu değiştirmek istiyorsa, çalışma koşullarını ve maaşlarını mesleğin zorluklarına uyarlamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...