27 Nisan 2018 Cuma

Avrupa'nın En Eski Kentlerinden Dublin


Kısa bir süre sonra, Avrupa Birliği'nde ulusal dili olarak İngilizce iki başkentten biri olan Dublin, yurtdışından gelecek öğrencileri dil eğitimine çekebilmek için sistemine yeni halkalar ekliyor.

Uluslararası eğitim açısından, ağırlıklı olarak genç bir demografik yapı tarafından yönlendirilen sektör, Dublin'in dünyanın en genç ve en dost şehirlerinden biri olduğunu ve bu sayede gelen öğrencilerin sıcak bir şekilde karşılamayı beklediklerini hatırlattı. Malvern House'dan Will Dowling'in söylediği gibi, "Sizi havaalanından karşılayan taksi şoföründen, nerede olduğunuzu bulmanıza yardımcı olan veya etrafınızdaki herkese konuşmaya hazır olun. İlk olarak meşhur İrlanda Guinness birası sunan bir barmeni ziyaret ediyorsunuz.”

Dublin kısa sürede İspanyol, İtalyan ve Brezilya'lı öğrenciler tarafından çok sevildi, ancak Future Ganning’den David Ganly, Asya pazarının, özellikle de Çin pazarının yakın zamanda kendileri için büyüdüğünü söylüyor. Dublin Kültür Enstitüsü'nden (DCI) Declan Miller, Meksikalı, Koreli ve Japon öğrenciler arasında ilgi artışına tanık oldu. Declan, Dublin'de, “dost canlısı İrlandalıların sizinle samimi bir şekilde İngilizce konuşacağı fikrine alışın” diyor. Dublin, Kültür ve tarihle dolu modern, güvenli ve sıcak bir Avrupa şehri olarak ortaya çıkıyor.

Kent, öğrencileri eğlendirmek için pek çok fırsat sunuyor: Leprechaun müzesi, Temple Bar ve Guinness Storehouse (İrlanda'nın en çok ziyaret edilen turistik yeri), İrlanda kültürünün klasik bir deneyimi için araştırılmalıdır. Bununla birlikte, öğrenciler için daha az tanınmış cevherler arasında Iveagh Bahçeleri (Victoria döneminden kalma şehir merkezi bahçeleri), Glasnevin Mezarlığı (tarihi anıtları ve İrlanda'nın en önemli ulusal figürlerinin mezarlarını içerir) ve Phoenix Park (Avrupa'nın en büyük duvarlı şehir parkları bulunur.

Alışveriş yapan insanlar, şehrin ana yaya trafiğine kapalı caddelerinden Grafton Street'e kadar uzanırlar. Yüksek sokak zımbaları ve lüks markaları almak için Henry Street, Dawson Street ve Lower Ormond Quay da modaya uygun ve çok çeşitli  seçenekler sunar.

Şehir merkezinde bulunan yaklaşık 850 pub ile Dublin, samimi ve canlı şöhretine yakışır eğlenceler sunmaktadır. Dikkate değer barlar arasında Davy Byrnes, Foggy Dew ve Whelan's yer alıyor. Minyatür müzik kurumu ve Indie müzik tarzında merkez olarak ün kazandı. Kültürel vurgu için Bad Bobs'ta Pazartesi gecesi caz konserine katılmalısınız " Pazartesi akşamları Temple Bar'da prova yapmak için arkadaş olarak buluşan 18 parçalı büyük bir grup. Dünyanın birçok şehrinde Pazartesi gecesi bu tür müzisyenleri görmek alışılmış bir manzara değil."

Öğrenciler, şehir yaşamının koşuşturmasından kaçmak istediklerinde, doğal güzellikler ve kıyıda sakinlik olan bölgelere çok uzak değiller. Dublin, şehir merkezinden sadece bir otobüs yolculuğu olan Güney Dublin'deki Dún Laoghaire, Sandycove ve Dalkey gibi İrlanda denizinin muhteşem manzarasına sahip birçok yere ulaşabilirler. Bir sahil kenti olarak görmüyor olsada, hem Killiney, Skerries, Howth, hem de Malahide plajları dahil olmak üzere Dublin'in merkezi merkezindeki kısa bir yolculuk ile ulaşılabilecek hem kumlu hem taşlı birkaç sahil şeridi vardır.

İrlanda tarih ile iç içe ve Dublin, ülkenin Büyük Britanya'dan bağımsızlık kazanma mücadelesinin adeta açık hava müzesi. Declan'ın yanı sıra, yakınlardaki Genel Postanenin dış duvarlarında, "O'Connell Köprüsü'nün yanındaki Daniel O'Connell heykelinin 1916'da oluşan kurşun delikleri vardır." James Joyce'un Ulysess romanının yolculuğunu takip eden kaldırımdaki plaklara da dikkat edin.

Konaklama
“Öğrenci barınakları Dublin'de şu anda yetersiz durumda” diyen Damien, “Öğrencilerimizi barındırmak için konaklama şirketleri ile pek çok ilişki kuruyoruz” diye ekliyor.

Dublin'de yapılacak 5 şey
1. Trinity Koleji – Long Room
Dünyanın en güzel kütüphanelerinden biri olarak kabul edilen Long Room, 1700'lerin başında inşa edildi. Görkemli ve karmaşık dekorasyonun eşlik ettiği dört İncil'in Latin metnini içeren ünlü Kells Kitabının daimi evidir. Kitap, düzenli olarak çevrilen sayfalarla birlikte kalıcı ekrandadır. The Long Room, İrlanda Cumhuriyeti'nin 1916 Bildirgesi'nin son kalan kopyalarından birine sahiptir ve ziyaretçiler Trinity College’de arp'ı görebilir. 29 pirinç telden yapılmış meşe ve söğüt ağacından yapılmış arp, 15. yüzyıldan kalma İrlanda'daki türünün en eskisi.

2. Şehir Etrafında At Ve At Arabası
Resmi şehir gezi otobüsü turundan kaçının ve bu otantik ve kapsamlı gündüz veya gece turunda otobüslerin gidemeyeceği yerlere atlarla gidin. St Stephen's Green'in dışındaki taşıma sıralamasında eyerleyin ve bir zamanlar İngiliz İmparatorluğu'nun Londra'dan sonraki ikinci şehri ve beşinci en büyük Avrupa şehri olan Dublin'in ilginç ve oldukça yakındaki Georgian semtini gezin.

3. Dublin Körfezi
Unesco'nun biyosfer rezervi olarak kabul edilen doğal koy, İrlanda Denizi'nin C şeklindeki bir girişidir. Kentin hem kuzeyi hem de güneyi, kıyı manzarasının ve hatta Galler manzarasının çok açık bir günde tadını çıkarmaları için bolca seçenek sunuyor! Alternatif olarak, yaz aylarında, güney sahil kasabası Dún Laoghaire'den Howth'ın kuzey yarımadasına kadar olan yolcuları alan Dublin Bay Cruises'ta bir gemi turuna çıkabilirsiniz. Poolbeg Bacaları, Killiney Tepesi, İrlanda Gözü ve Baily Feneri'nin manzarasını seyredebilirsiniz.

4. Dublin Kapıları
Sıra dışı bir görsel cazibe, şimdi dünyaca ünlü portallar, süslü tokmakları ile canlı renkler, Dublin'in sömürgeci geçmişinin Britanya yönetimi altında bir göstergesidir. 18. yüzyıl mimarlık kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalmak zorunda olan dış cepheler ile Gürcü tarzında inşa edilen konut sakinleri, kapılarını kendi aralarında değiştirmeye ve geleneğin yaşanmasına neden olmaya başladı. Bu evler ve kapılar Dublin'in Fitzwilliam Meydanı, Merrion Meydanı ve Baggot Caddesi'nde ve çevresinde bulunur.

5. Daha İleriye Gidin
Newgrange ve Tara Tepesi'ni, Dublin'in bir saat kuzeyindeki eski İrlanda Kelt anıtlarını görmek için County Meath'i ziyaret edin. Declan, "Newgrange, MÖ 3.200 civarında inşa edildi ve bu durum onu Stonehenge ve Mısır Piramitlerinden daha eski hale getiriyor" diyor. "Kış Gündönümü'nde, yükselen güneş, iç odayı her yaş için dikkate değer bir mühendislik becerisi haline getiriyor." Lia Fáil (Kader Taşı) Tara Tepesi'nin tepesinde oturur ve İrlanda'nın Yüksek Kralları için taç giyme görevi görür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...