26 Nisan 2018 Perşembe

İspanya'da Öne Çıkanlar


Bir festival ülkesi, sıcak ve misafirperver bir ülke olan İspanya, tüm duyular için ziyafet  ve ziyaretçilere birçok kültürel ve tarihi alanlar sunuyor.

Fiesta ve siesta ülkesi İspanya, birçok kasaba ve şehirde keşfedilmeyi bekleyen eşsiz ve davetkâr bir kültürle önünüze geliyor. ILAB Akademi'den Tatiana Ivanova, İspanya'nın farklı şekillerde deneyimlenebileceğini, ancak esas olarak görme, koku ve ses duyuları aracılığıyla açıklayabildiğini söylüyor. "İşte burada, Barcelona'nın merkezinde, güneşin parıldadığı, turistlerin ve palmiye ağaçlarının etrafındaki papağanlarla çevrili olduğunuzu görüyorsunuz. Uçsuz bucaksız sahillere deniz eşlik ediyor.” diye yazıyor. Regens, İspanya'nın özünün bu olduğunu açıklıyor. Farklı tatlar ve duyulardan oluşan bir palet.

Malaga'da, Malaca Instituto'daki Bob Burger, öğrencilerin atmosferi iyileştirmek için öğrenciler arasında favori olan Pedregalejo Plajı'na gitmeleri gerektiğini söylüyor. “Herkes el sanatlarıyla bezenmiş, otantik chiringuitos (sahil barları ve restoranları) standların yarattığı bohem ortamı, gün batımında kokteyl barlarını, yeni tapas barını ve koşu ve çalışma fırsatlarını seviyor" diye açıklıyor.
Bundan daha fazlası, İspanya'da İspanyolca öğrenmek için, yurtdışından gelen öğrenciler sayısız fırsat ve deneyime kapı açmaktır. "Öğrenciler, Güney Amerika üzerinden direkt olarak seyahat edebilir, sevinç ve üzüntü gözyaşları ile Cervantes'i okuyabilir, Flamenko müziğinin kalp çarpıntılarını anlayabilir. Muhteşem futbol stadyumlarında tezahürat edebilir ve anlayabilmek için çaba sarfedebilirler.” diyor.

İspanya'yı tanımak ...
Sokak sanatı
AIP Languages’den Fernando Ribas, “El Carmen Barrio Valencia'daki duvarları mücevherler ile  dolduran sokak sanatıdır” diyor. "Son derece canlı ve sanatsal!"

Aktif Olun
Lawton School’dan Maria Álvarez şunları söylüyor: “Bisiklet kiralayın ve çevredeki kırsal bölgedeki birçok bisiklet parkurunda bisikletle gezin. Ayrıca San Lorenzo Plajı'nda sörfçülere de katılabilirsiniz.” diyor. Pontevedra'daki Linguanogue Language School’dan Alexandra Lainé, “Camino de Santiago'da yürüyüş yapmak gerçekten harika ve eşsiz bir deneyim.” diyor.

Kuşbakışı
Malaca Instituto'daki Bob Burgeer, “Malaga Katedrali'nden, tarihi şehir merkezinin tam ortasında, Roma Amfitiyatrosu, Arap Alcazaba sarayına ve tüm dar sokaklara ve şehir merkezinin güzel meydanlarına bakabilirsiniz.”

Yemek ve festivaller
ILAB Academy'den Tatiana “İspanya'yı tanımanın en keyifli yollarından biri mutfağı: Valencia'dan paella, Galiçya'dan ahtapot, Asturias'tan şarap. Her şey inanılmaz derecede lezzetli” diyor. Göreceli olarak bilinmeyen bir deneyim için, öğrenciler Barselona'nın en iyi aşçıların kendi evlerinde hazırladıkları 'gizli yemekleri' hakkında daha fazla bilgi edinebilirler. “DEC Camp'den Arcadie içeri girmek için adres ve şifreleri bulmak için ipuçlarına sahip olmanız gerekiyor, gerçekten lezzetli bir macera.” diyor.
AIP Languages’den Fernando, Tomatina'yı ‘dünyadaki en ünlü domates savaşı’ olarak tavsiye ediyor. “Tonlarca ton domates getiren kamyonları bekleyip savaşa başlayabilirsiniz!” diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...