16 Mart 2018 Cuma

Fransa Dışında Fransızca Eğitimi


Georgina Deacon'un belirttiği gibi, Fransızca öğrenmek sadece Fransa ile sınırlı değil, Kanada, Belçika ve İsviçre'deki yurtdışı dil okullarıda dil ve farklı kültürleri deneyimleme fırsatı sunmaktadır.
Küresel olarak, bir dil öğrenmek artık belirli bir yere ait değildir" diyor ILSC-Montréal'in Direktörü Daniel Lefort "Kanada 'da Montréal, dünyanın en büyük ikinci Fransızca konuşulan kentidir ve dil endüstrisi çok güçlüdür." Bir dizi Fransızca programı olan ILSC-Montréal, en popüler Fransızca kursunun Montréal olduğunu söylüyor. "Her gün çeşitli seçenekler aracılığıyla güzel şehrimizi keşfetme ve deneyimleme fırsatı sunuyor" diyor. Daniel, mahalleler, yerel toplulukta gönüllü olmak ve şehri yiyeceklerle keşfetmek yurtdışı eğitim deneyimi ile beraber paha biçilemez şeylerdir diyor.

Öğrencilerin başarabildiği bir kültür sahnesine sahip olmanın yanı sıra, Daniel'e göre Montréal güvenli bir şehir. Ayrıca Montréal'de bulunan Académie Linguistique Internationale (ALI) Satış ve Pazarlama Direktörü Cesar Maschmann, "Öğrenciler, çok kültürlülüğü ve düşük yaşam maliyeti nedeniyle Fransızca öğrenmek için Montréal'i kesinlikle mükemmel bir yer olarak görmektedir." ALI, her yaştan öğrenciler için, Temmuz ayında bir Yurtdışı Yaz Kampı, sekiz ile 16 yaş arasındaki öğrenciler ve 17 yaş ve üstü öğrenciler için gündüz ve akşam programları ile yurtdışı dil kursları düzenlemektedir. Cesar, "En prestijli seviyemiz, Fransızca dil becerilerini en üst düzeye çıkarmak isteyen öğrenciler ile Fransızca ve Fransızca sonrası ortaöğretim programlarına katılmayı planlayan öğrenciler için sekiz haftalık yoğun bir kurs olan Yurtdışı Üniversite ve Üniversite Hazırlık Programıdır." diye açıklıyor.

McGill Üniversitesi'nin Sürekli Eğitim Okulu Kıdemli Pazarlama ve İletişim Danışmanı Elana Trager'e göre, öğrenciler Montréal'deki Kuzey Amerika yaşam tarzını da deneyimleyebilirler. Okulda, öğrencilerin dil derslerine yönelik günlük beş saatlik etkinlik ve grup projesi ile bir araya gelebilecekleri ve öğrenciler için ders veren profesyonel iletişim için bir part-time programı içeren, Dil ve Kültür'ün yoğun bir programı dahil olmak üzere birçok kurs bulunmaktadır. Öğrencilere Yazılı Fransızca - İşyeri İletişiminde Yeterlik Sertifikası veren çevrimiçi bir program da mevcuttur.
Belçika'da  Dialogue-Languages, Fransızca derslerinde kişisel hedefleri karşılamak isteyen öğrencilere özel bire-bir ve özel programlar sunmaktadır. Gerdemie Bosten, öğretmenlerin gün boyunca, molalarda ve yemeklerde bile mevcut durumu not eder. “Öğrencinin sadece derslerde değil, sürekli ve homojen bir eğitim programının tadını çıkardığı her an, saat 08.30'dan 22.30'a kadar öğrenir ve uygular” diyor.

İsviçre'deki Yurtdışı dil eğitimi veren Eurocentres Lozan'da, öğrenciler haftada Temel 20 veya Yoğun 25 dersten birini seçebilirler. Karine Moreau, "Temel 20, öğrencilerin öğrenme başarısı için temel oluşturduğumuz temel programdır" diyor. "Yoğun 25'te, öğrenciler Fransızca bilgisini derinleştiriliyor ve özgüvenlerini geliştiriyor. Bu program, öğrencilerin özellikle konuşma becerilerini daha da geliştirmelerini sağlıyor." Okul ayrıca öğrencilere dil öğreniminin her alanında özel ders alma şansı veriyor.

Yurtdışı eğitimde özelleştirilebilir kurs seçenekleri, Geos Languages ​​Plus Montreal'de de bulunabilir, çünkü "öğrenciler dil derslerini meşgul programlarına göre ayarlayabiliyor" diyor Uluslararası Program Uzmanı Ashley Street. En popüler programlar, "öğrencilere en dengeli öğrenme deneyimini veren" standart Fransız kursu ve okul tatillerinde sunulan kültürel aktiviteler ile dolu, Fransızca kursları ve konaklama barındıran genç kamplarıdır. Ashley, öğrencilerin Fransız Kanada kültürüne tanıtıldığını ve okulun artık öğrenci referanslarına dayanarak gençler ve yetişkinlere daha çeşitli aktiviteler sunduğunu ekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...