19 Mart 2018 Pazartesi

İrlanda Lise Eğitimi


Yurtdışından öğrenciler ve veliler, İrlanda'da düşük maliyetli ve özel seçenekler sunan yurtdışı lise eğitimine giderek daha fazla ısınıyor.

İngiliz dilinin vazgeçilmezliği artmaya devam ederken ve “Batı” eğitimi orta sınıf aileler için küresel olarak değer kazanıyor, dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler, sunulan en iyi akademik fırsatlar için sürekli rekabetçi bir yarışta bulunan İrlanda'ya akın ediyorlar. İrlanda liseleri, diğer batı ülkelerine göre paradan bağımsız olarak farklı yapılarda deneyimler sunarken, birçok okul şu anda başarılı bir uluslararası pazara sahiptir.


Öğrencilerin İrlanda'da okumayı tercih etmelerinin nedenlerini, Rockbrook International'dan Damien Hunt anlatırken bir çok faktör olduğunu belirterek, “İrlanda, güvenli ve misafirperver bir ülkedir ki bu durum çocuklarını yurtdışına yatılı okumayı düşünen ebeveynler için önemli bir faktördür. İrlanda’da lise eğitimi sisteminin homojen doğasında yer alıyor, bu da hangi öğrencinin daha önce ne okuduğuna bakılmaksızın, aynı eyalet sınavlarına girmelerini sağlıyor. Dahası, tüm öğretmenler aynı eğitim sürecinden geçtiler ve tüm eğitimleri devlet tarafından karşılandı. Damien hem öğrencilerin hem de velilerin benzer şekilde eğitim sisteminin içsel adaletini çok çekici bulduğunu söylüyor.
Athlone Community College'da Chris Forde, "Rusya ve diğer Avrupa dışı ülkelerden öğrencilerimiz olmasına rağmen, başta İspanya, İtalya ve Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden de öğrenciler alıyoruz." diyor. Athlone, denizaşırı öğrencileri birkaç yıldır kabul ettiklerini ve okul müdürü Eileen Donohoe, uluslararası öğrencilerin okulda "kültürel çeşitlilik ve küresel eğitim" açısından hacimi arttırdığını söyledi. Chris devam ediyor, "Yurtdışı öğrenciler İrlanda'da sağlanan üst düzey eğitim sistemine değer veriyorlar ve İngilizce konuşan bir ülke olarak yabancı öğrencilere ev sahipliği yapmak çok zor olmuyor."

Dublin'deki King's Hospital School'da "Tüm öğrenciler üçüncü seviye bir üniversiteye veya college’a  gidiyor" diyor Paul Rolston. “Okul, tüm öğrencilerin kendi potansiyellerini başarmaları için desteklediği ve uygun bir üçüncü seviye kurs ve kariyer yoluna dönüştüğü için gurur duyuyor.” İrlanda'daki eğitim sistemi, dünya çapında oldukça kabul görmekle beraber ve İrlanda Diploması, geniş bir uluslararası üniversite ve kolej yelpazesinde prestjili kabul edilmektedir. Sonuç olarak, son beş yılda, King's Hospital School öğrencileri dünya çapında 150 üniversiteye kaydoldu.

İrlanda'nın lise pazarında yer almasının nedenleri olarak kolay vize ve düşük maliyetler olarak gösteren High School International'daki Declan Millar, birçok uluslararası öğrencinin “başta İngiltere olmak üzere diğer üniversite sistemlerine erişim olarak İrlanda Lise eğitim sistemini kullandığını” söylüyor.

İrlanda'daki yatılı okullar genellikle İngiliz modelini takip etse de Paul, okul ücretlerinin önemli ölçüde daha az olduğunu ve dolayısıyla paranın karşılığını verdiğine işaret etmektedir. The King Hospital’de öğrenciler, bir dizi avantajdan yararlanıyorlar - örneğin, personelin yüzde 50'si kampüste yaşıyor, “bu da her bir öğrenci için gerektiği şekilde bire bir pastoral ve akademik destek sağlıyor” diyor Paul.

International House Dublin'den Monserrat Calvo Vela, yurtdışı lise eğitiminin odak noktası bir dizi ileri eğitim kurumuna olan güvenin artması ve genişleyen yollarla ilgilidir. Monserrat, "Sadece İngilizcelerini geliştirilebilecekleri bir program değil, aynı zamanda harika bir kültür programı." Tüm öğrencilere süreçlerini mümkün olduğunca kolay ve pürüzsüz hale getirmek için konaklama ile ilgili departmanları, gerekli hertürlü prosedür ve formalite konusunda yardımcı olmaktadır.

Athlone Community College gibi birçok İrlanda lisesi, öğrencileri yurtdışından daha fazla teşvik etmek için yeni tesislere yatırım yapıyor. Chris, “Okul, en yeni cihazlar, hızlı internet ve en modern ekipmanlarla birlikte yepyeni bir binaya sahiptir” diyor.

İrlanda'nın uluslar arası bir eğitim yeri olarak neden popülerliğini arttırdığını görmek kolaydır; cazibe, İrlanda'nın inkar edilemez özgünlüğüne, fantastik değerine ve öğrencilerin İngilizce edinmelerine en iyi şekilde yardımcı olmak için derin sonlara itilmelerinin kaçınılmaz bir durumudur. Athlone Community College'dan Chris, "İrlandalıların ev sahibi olarak sıcaklığı küçümsenemez!"

Pazarlama Ve İşe Alım
Monserrat'ı “Yurtdışı lise eğitimi için Dublin'i tercih edenler,  yurtdışı eğitim firmaları ile beraber şimdiye dek süren talebi vurgulamaktadır. “Her yıl Frankfurt'ta gerçekleşen StudyTravel İkincil Odaklanma gibi İkinci Seviye Eğitime odaklanan atölyelerde uzun yıllardır yurtdışı eğitim firmalarıyla çalıştık ve tanıştık.” Diye devam ediyor.

The King's Hospital'daki Paul ayrıca Dublin okulunun kendi araçlarını da kullandığını sözlerine ekledi. “Bazı uluslararası öğrencilerin başvurduğu sınırlı sayıda yurtdışı eğitim firması ile çalışıyoruz” diyor. Paul "Geçmişteki bir öğrenci veya aileleri tarafından yapılan kişisel öneri, genel olarak okula devam etme konusunda son derece kararlı olan potansiyel öğrencileri ve aileleri üretecek ve en etkili olacak, ancak okulun kişisel deneyimlerine sahip iyi yurtdışı eğitim firmaları da etkili kanallar olacaktır"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...