24 Nisan 2018 Salı

İki Dil, Bir Şehir: Montreal


Kuzey Amerika tarzı ve Avrupa lezzetine sahip bir şehir olan Nicola Hancox, Montreal'i tanıtıyor.
Montreal, dünyanın en büyük ikinci Fransızca konuşan kentidir ve Lower Canada College'dan Dawn Levy'e göre, ‘Küçük Paris’ olarak da bilinir. “Montreal tarihi yerler ve zengin bir kültürel yapısı ile canlı, çok kültürlü bir şehir” diyor.


Nüfusun yüzde 42'sinin iki ya da daha fazla dilde konuşabildiği Montreal’de, yurtdışından gelen öğrenciler hem Fransızca hem de İngilizce pratik yapma şansı yakalıyor.

Mount Royal, Montreal Adası'nın ortasında küçük bir dağın etrafında inşa edilmiş bir parktır. New York'da bulunan Central Park ile benzerlik gösteren Mount Royal’in arkasında Central Park’ın peyzaj mimarı vardır. Park, şehrin kalbi, ruhu ve akciğerleri konumunda. YMCA International Language School’dan Samuel Tardif anlatıyor, “ Mount Royal’de doğa ile iç içe parkurlar, eğlence ve faaliyet alanları bulunuyor.”

Cégep de la Gaspésie et des Iles’den Catherine Couture “Montreal'de ‘Old Town’ ziyaret edilecek bir numaralı yerdir!, Arnavut kaldırım taşı döşemesi ve dar sokaklar Avrupa ülkesinde olduğunuzu hissettiriyor.” Ayrıca şehrin 17. yüzyıla dayanan Fransız mirasını gözlemleyebilmek için en iyi yolun yürüyerek dolaşmak olduğu söylenmektedir.

Old Port, 60 metre yüksekliğindeki Dönme Dolap dahil olmak üzere birçok turistik aktivite sunmaktadır. Şahane butik mekanlar ve büyüleyici birçok yemek mekanının yanı sıra Montreal Bilim ve Pointe-à-Callière Müzeleri'ni ve etkileyici Notre-Dame Bazilikası'nı göreceksiniz.

Montreal’deki Saklı Hazineler
Tam-Tams Festivali
Montreal’liler festivalleri sever ve haftalık Tam-Tams festivali ücretsizdir! Mayıs ayından Eylül ayına kadar, binlerce davulcu ve dansçı, Mount Royal Park'ın doğu kenarında toplanır. İsteğe bağlı varilleri davul olarak kullanabilirsiniz!

Yeraltına İnin
Kanada soğuk olabilir, bu yüzden Montreal'in yeraltı şehri, yiyecek ve perakende satış mekanları, galeriler, sinemalar, gece kulüpleri, kütüphane ve hatta bir hokey arenası bile barındırıyor. İngilizce Montreal Okul Yönetim Kurulu'ndan Elisa Medellin “12 kilometrekarelik bir alana yayılmış 320 kilometre uzunluğunda bir tünel ağına sahip” diyor.

Nehir Sörfü
Güçlü akıntıları ve akarsu akıntısı ile St Lawrence River, kano, rafting ve nehir sörfü için harika bir lokasyon!

Marchés Halk Alanı
St George’ın Montreal Okulu'ndan Kathay Carson, kamu pazarlarının yerel kültürü deneyimlemenin harika bir yolu olduğunu söylüyor. Lachine Kanalı'nın kıyısındaki Atwater Market'i deneyin.

Montreal Çörekleri
“Montrealliler çöreklerine bayılıyorlar!” diyor YMCA International Language School’dan Samuel Tardif. Mayalanmış buğday hamurundan el ile şekillendirilmiş olan bu çörekler suda kaynatılır ve ardından fırınlanarak parlak, mükemmel görüntüye sahip olur.
Montreal tarzı çörekleri bulmak için birçok yer var ama Samuel, Mile End semtinde Fairmount Bagel'i tavsiye ediyor. “1919'da bir Rus göçmen tarafından kurulan bu yer şehirdeki en eski çörekçi ve en iyisi!”

1957 yılında kurulan St-Viateur Bagel, aynı mahallede bulunan Montreal tarzı bir çörek fırınıdır ve Lower Canada College'daki Dawn Levy'nin söylediklerine göre günlük binlerce el yapımı çörek üretmektedir. Şehirde çok sayıda fırın var ama 263 St-Viateur O çörek piyasasının amiral gemisi aynı zamanda en meşhuru. Ayrıca günün 24 saati açık!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...