9 Nisan 2018 Pazartesi

Malta Market Araştırması


Farklı nedenlerden kaynaklanan kayıplardan sonra, Malta'nın İngilizce Dil Eğitimi sektörü daha uzun konaklama süreleri sunabileceği pazarları hedefliyor.

Malta'nın Ulusal İstatistik Bürosu'nun (NSO) geçtiğimiz yaz yayımladığı rakamlara göre Malta'da İngilizce Dil Eğitimi endüstrisi yılı, uluslararası öğrencilerde %2.6 düşüş yaşayarak 75.524 öğrenci ile kapattı.

Sektörden gelen geri bildirimler, bu senenin de benzer şekilde zorlu olabileceğini gösteriyor. Clubclass Yönetici Direktörü Joe Acquilina şöyle diyor: “Bugüne kadarki 2017 yılı oldukça uzundu ve 2016 yılına kadar daha az öğrenci haftasıyla yılı kapatacağımız olasıdır.”
Malta'nın ELT derneği Feltom'un CEO'su Genevieve Abela, “2016'daki pazar, özellikle Akdeniz'deki jeopolitik durumun yanı sıra politik durum göz önüne alındığında, düşüşün geçici olduğunu gösterdi.”

“Olumsuz etkilenen piyasalar, Libya ve Rusya oldu. Bu nedenle, sert bir düşüş yaşandı. Bu düşüş, Temmuz ve Ağustos aylarındaki istatistiklere yansıdı.”
Bu düşüşler, StudyTravel Dergisi'nin Malta'da yaptığı İngilizce dil eğitimi sektörü için 2015 yılı anketinde görüldü. Rusya’dan gelen öğrenciler %17.1’den %12,6’ya, Libya ise %10,9'dan %2,8'e düştü.

Genevieve, sektör için daha cesaret verici bir şekilde şunları söylüyor: “Öte yandan, üye okullarımızın pazarlarını çeşitlendirmeye yatırım yapan uzun vadeli stratejileri sayesinde Malta, Çek Cumhuriyeti gibi yeni pazarlardan daha çok sayıda öğrenciyi çekmeyi başardı. Brezilya ve Türkiye’den gelen talepler ile Malta İngilizce dil eğitimi pazarı tekrar güçlendi, bu yüzden önümüzdeki birkaç ay için büyük beklentiler içerisindeyiz."



İtalya ve Almanya'nın geleneksel pazarları, 2015 yılında Study Travel Dergi anketinde sırasıyla %20 ve %13,4 pazar payı ile pazarın temelini oluşturdu.

Anketlerde gözle görülür olumlu bir istatistik ise, öğrencilerin artan ortalama kalış süreleri oldu: 2016'da 4 hafta, bir önceki yıldaki 3,4 hafta ile karşılaştırıldığında. Joe şöyle açıklıyor: "Clubclass ağırlıklı olarak yetişkinlere yönelik bir okuldur ve ortalama konaklama süresi daha uzundur. Evet bu eğilimdeki bu ufak değişikliği fark ettik. Bence Malta'nın sunduğu paranın karşılığının iyi olması nedeniyle uzun süreli konaklamalar için daha popüler hale geldiğini düşünüyorum. Malta’nın eğitim, konaklama ve altyapısının kalitesi çok iyi."

Joe, Clubclass'daki yenilikler açısından, "Öğrencilerin telefonlarına yükleyebilecekleri bir mobil uygulama geliştirme sürecindeyiz. Uygulama, öğrencilerin konuşmalarını dinleyecek ve İngilizce konuşmaları için onlara cesaret verecek."

Genevieve'in açıkladığı gibi, önümüzdeki günlerde Malta'daki İngilizce dil okulları için hala zorluklar devam ediyor. "Sektör çok rekabetçi bir durumda. Feltom, uzun süreli eğitim için vizelerin kolaylaştırılması olasılığının yanı sıra daha basit ve verimli prosedürler için çağrısına ek bir ivme kazandıracak."

Genevieve, para birimi trendlerini yorumlayarak, “Bir başka rekabet meselesi, Brexit'in bir sonucu olarak sterlin zayıflamasıdır. Bu durum İngilizce dil okulu öğrencilerini İngiltere’ye çekebilmesine rağmen, bizler, programlarımızın tam kapsamlı ve tümüyle özdeşleştiğinin farkındayız. Malta'nın sunabileceği kapsamlı bir deneyim - Birleşik Krallık ve diğer destinasyonların daha da zorlandığı bir şey. Bu nedenle Feltom, Malta'nın rekabet gücünü artırmaya devam edecek. 2017 yılının çoğunu, yatırımlarını devam ettirebilmeleri için okullarımızı desteklemeye adadık. En yüksek standartlarda akreditasyon prosedürlerimizi güçlendirmek için sıkı ve etkili kalmasını sağlamak için çalıştık.

Sektöre, üyelerimize tanınan daha fazla gelişmeye ve yeniliklere destek vermeye devam ediyoruz.”
“Malta'daki İngilizce dil öğretimi sektörünün durumu sağlıklı olmaya devam ediyor. İngilizce dilindeki öğrencilerin toplam harcamaları, Malta'daki toplam turizm harcamalarının yaklaşık %9,8'ini temsil eden yaklaşık 161 milyon euro olarak tahmin ediliyor ve bu da Malta ekonomisine dil eğitimi sektöründen çok geçerli bir katkıda bulunuyor.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...