8 Şubat 2018 Perşembe

Green Card ile Vize Arasındaki Farklar

İkisi için başvurmadan önce Green Card ile vize arasındaki farkları öğrenmelisiniz. Birçok insan,  vizenin ve Green Card’ın aynı şey olduğuna inanmaktadır. Bununla birlikte, vize ve Green Card gerçekten birbirinden farklıdır. İkisinin de kendi amaç ve uygunluk şartları vardır.

Green Card ile vize arasındaki temel farklılık ise vizenin yalnızca Amerika'ya girmenizi ve belirli bir süre orada kalmanızı sağlayan geçici bir izin, Green Card’ın ise yalnızca ABD'ye girişlerde kullanılan bir izin değil, aynı zamanda Amerika’da yaşamanıza ve çalışmanıza izin veren bir belge olmasıdır. Vizelerin aksine, Green Card’ın son kullanma tarihi yoktur, sınırsızdır.

Göçmen olmayan vizeler nedir?
Göçmen olmayan vizeler, Birleşik Devletlerde belirli bir süre kalmayı düşünen kişilere verilen vizedir. Kişi, izin verilen süre dolmadan ülkeden çıkış yapmalıdır. Süre ilerledikçe, göçmen olmayan bir vize size kalıcı ikamet izni veremez. Göçmen olmayan vize örneklerinden bazıları ticaret ziyaretçileri ve turist vizeleri, öğrenci vizeleri, çalışma vizeleri ve değişim ziyaretçileri.

Göçmen vizeleri nedir?
Göçmen olmayan vizelerin aksine, göçmen vizesi ya da Green Card bir kişinin Birleşik Devletler'e girmesine ve ülkede kalıcı olarak ikamet etmesine imkanı verir. Bununla birlikte, göçmen olmayan vizelere kıyasla göçmen vizelerinin alınmasının zor olduğunu ve bu vizelerin de dilekçe tabanlı olduğunu not etmeniz önemlidir. Göçmen vizesinin alınabilmesi için kişiye Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı tarafından dilekçesi verilmesi gerekir. Bunun haricinde Green Card talihlisi olan kişiler herhangi bir dilekçeye ihtiyaç duymamaktadır.

Daimi ikamet yeri nedir?
Green Card sahibi veya yasal yurttaşlar, göçmen olarak kabul edilmemesi nedeniyle vize sahiplerinden farklıdır. Green Card vasıtasıyla daimi ikamet iznine sahip olduklarından, Birleşik Devletlerde kalmak için herhangi bir zaman sınırlamasına maruz kalmazlar. Green Card, Green Card sahibi, şartları ve koşulları ihlal etmediği veya göç mahkemesinde suç işlemekten suçlu bulunmadığı sürece sona ermez. Green Card, çoğunlukla bir mahkumiyet suçundan dolayı hüküm giymediği veya göçmen mahkemesinde suçlu bulunmadıkça süresi dolmayan bir vize olarak kabul edilir.

Hak ve sorumluluklar nelerdir?

Vize sahibinin, belirli bir çalışma vizesi dışında Birleşik Devletler'de çalışmasına izin verilmemektedir. Diğer yandan Green Card sahibi, herhangi bir endüstri veya meslekte çalışma özgürlüğüne sahiptir. Yeşil kart sahiplerine vatandaşların sahip olduğu tüm haklar verilir. Bununla birlikte, oy hakkı, jüride hizmet etme veya üniversite harcamaları için federal fon alma hakları yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...