29 Mart 2018 Perşembe

İngiltere Dosyası


Ülkenin güzelliğini ve cazibesini inceleyen araştırmacılar açıklıyor, “İngiliz mirası ve geçmişi ile ilgili ve  İngilizce öğrenmek isteyen öğrenciler İngiltere'yi deneyimlemelidir.”

İngiltere'nin tüm sektörlerde kaliteli eğitimin cazibesi ve şöhreti,  yurtdışından gelecek tüm öğrenciler için İngiltere’de eğitim almanın yeterli bir nedenidir; bu, İngiliz dilinin doğum yeri olduğundan bağımsızdır. Nedeni daha çok, ilginç köylerle dolu yeşil tepelerden, çok kültürlü şehirlere ve kültürel cazibe merkezlerine kadar pek çok şeydir.

İngiltere, Manchester, Liverpool ve Bristol gibi büyük şehirler, uluslararası öğrencilere kendilerini çok uluslu bir metropolde hissetme fırsatı verirken, İngiltere'de olma duygusunu sürekli hatırlatıyor. Tarihi binalar, futbol stadyumlarının yanı sıra, en yeni prodüksiyonları olan tiyatrolar, modern yüksek katlı ofis blokları ve karakteristik  eğlence mekanları yurtdışından gelen öğrencileri kendilerine çekiyor. Şehirlerden tren ya da araba ile yola çıktıklarında, öğrenciler kendilerini deniz kenarına, belki de İngiltere'nin birçok milli parkından birinin içinden geçerken bulacaklar.

İngiltere'nin güneyinde, Mountlands Language School Genel Müdürü Ella Tyler, yurtdışından gelen öğrencilerin Devon'daki Exmouth sahil kasabasında bulunan iki mil genişliğinde altın kumun tadını çıkarabileceğini belirtiyor. "Jurassic Coast Dünya Mirası Alanı, doğu Devon'dan Dorset'e kadar gerçekten muhteşem sahil şeridinin 95 milini kaplıyor ve Exmouth'ta başlıyor" diye ekliyor.
Kuzeyde, Melton Koleji'nin olduğu York'ta, Andrew Hjort, öğrencilerin şehir merkezini keşfetmek için erken kalkmaları gerektiğini söylüyor. “Kendilerine harika yerler bulacaklar ve binalar, duvarlar, nehir ve parklar sabah ışığında büyülü görünecek” diye açıklıyor.

İngiltere'yi tanımak
Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan İngiltere, Stonehenge, Hadrian Duvarı ve Leeds Kalesi de dahil olmak üzere, tarihi yerlerin bir kısmını barındırmakla kalmaz, aynı zamanda eski tarzda hayalet hikayeleri için mükemmel bir temel sunar.

Cambridge Dil Merkezinden, Ryan Smith Cam Nehri boyunca gezinmenin Cambridge'i görmenin en iyi yolu olduğunu söylüyor, ancak “birçok tarihi binanın basamaklarına tırmanarak bölgeyi kuş bakışı izleyebilirsiniz” diyor ve ekliyor "Bisiklete binmek ya da nehir boyunca Grantchester'a yürümekte harika şehri görme fırsatı sunuyor.”

Öğrenciler, Isle of Wight'a feribotla geçebilirler, diyor Lewis School of English'den Tom Bradbury, “çarpıcı beyaz kayalıkları, kumlu plajları ve hatta Kraliçe Victoria'nın deniz kenarındaki saraylarını görebilirsiniz!”

Geleneksel Damak Tadı
İngiltere, dünya mutfağı için bilinmemekle birlikte, çok az sayıda yemek bulunmaktadır. İngiltere'nin Kuzeyine doğru ilerleyen Melton Koleji'nde Andrew, öğrencilerin mutlaka Yorkshire peynirini denemesi gerektiğini söylüyor “Yorkshire birası ile yıkanan Yorkshire peyniri, dünyanın en iyisi.”

Batı bölgesinde bulunan Mountlands Dil Okulundan Ella, geleneksel Devon / Cornwall kremalı çayı (tereyağı ya da yoğunlaşmış krema ve reçel) vurgulamaktadır, çünkü “lezzetli bir tat ve geleneğin mükemmel karışımıdır”. Elbette, Ryan'ın belirttiği gibi, İngiltere'ye yapılacak bir ziyaret, hafta sonunu Pazar günü rosto ile bitirmeden tamamlanmayacaktır. "Tüm süslemeler ile iyi bir eski moda kızartma yemeği öneririm - ve sos ve Yorkshire pudinglerini unutma!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...