30 Mart 2018 Cuma

Neden Ontario'da Eğitim?


Kanada'nın vizelerdeki olumlu tutumundan yararlanan Ontario, yüksek okul düzeyindeki çalışmalar açısından birçok fırsat sunuyor.
Londra'daki Western University, bir öğrenciye bir teklif mektubu uzattığında, Uluslararası Lisans İşe Alım Direktörü Carolyn Ford, "Bu öğrenciyi desteklemeyi ve kanıtlandığı gibi hem akademik hem de kariyer başarısını garanti etmeye kararlıyız. 1. sınıf öğrencilerimizin yüzde 94'ünün 2. sene sürdürdüğü ve topluluğa girerek altı yıllık tamamlanma oranımızın yüzde 84 olduğu gerçeği ile yola devam ediyoruz. ”
Bu arada, Fanshawe College'da, uluslararası öğrenciler için önemli bir eğitim noktası, Akademik Amaçlı İngilizce'den diplomalara, sertifikalara ve lisansüstü programlara kadar uzanan 200'den fazla akademik program bulunuyor. Bunun bir parçası olarak, öğrencilere “öğrenirken kazanma” olanağı sağlayan yaklaşık 50 adet co-op programı var, üniversite sözcüsü Sue Edmiston ayrıca, dört radyo istasyonu, bir televizyon prodüksiyon stüdyosu, tam vücut bilgisayarlı mankenler içeren simülasyon laboratuarları, gerçek uçakla birlikte uluslararası bir havaalanında hangar üniversitenin son teknoloji ürünü tesislerini gözler önüne sermektedir. En son önemli performans göstergelerine göre, kolejde mezun istihdam oranı, yüzde 87'dir - bunu ilk olarak Ontario'daki tüm büyük üniversitelerin arasına koyduğunu söylüyor.
Sue, Fanshawe'un iki dönem lisansüstü programlarının yurtdışından gelen öğrenciler için en büyük cazibeye sahip programlar olduğunu bildirdi. Açıkladığı gibi, "Üniversitelerde edinilen teorik bilgiye dayanan uygulamalı deneyim kazanmak için başka ülkelerden diploma almış öğrenciler Kanada'yı tercih ediyor". Bu nedenle, birçok programında bir co-op veya staj seçeneği bulundurulduğunu söylüyor.
En büyük büyüme yaşanan bölümler arasında, Makine Mühendisliği, İnşaat Proje Yönetimi ve Elektronik Sistemler bulunmaktadır. Bu arada, Yazılım Sistemleri, Turizm, Profesyonel Muhasebe ve Tarımsal İşletme Yönetimi gibi bir dizi yeni program da yüksek talep görmektedir.
Bu arada, Cambrian College'da, Uluslararası İşletme, BT İş Analizi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Çevresel İzleme ve Değerlendirme, Proje Yönetimi gibi lisansüstü sertifikalar ise yurtdışından gelen öğrencileri kendine çekmektedir. Başarıyı getiren faktörleri açıklayan Uluslararası Pazarlama Koordinatörü Brandi Braithwaite, sahip olunan uygulamalı eğitim modeli, endüstri odaklı müfredatı, dünya standartlarında laboratuarları ve olağanüstü fakülte personeli.
Ontario, son yıllardaki yüksek öğrenimdeki uluslararası öğrencileri çekme konusunda yüzde 16'dan daha fazla bir oranda büyüme yakaladı. Brandi, Gelişmiş Eğitim ve Beceri Geliştirme Bakanlığı'ndan almış olduğu verileri açıkladı. Bu sadece Ontario'nun kendi olumlu eğitim ve sosyal kimlik bilgileriyle değil, aynı zamanda olumlu ulusal vize ve göçmenlik politikaları tarafından da desteklenmiştir.
Fanshawe College'den Sue, Hindistan'daki Öğrenci Ortakları programının (SPP) ve Çin'deki Çalışma Doğrudan Programının uygulanmasından bu yana, bu ülkelerden kayıtlarda kayda değer bir gelişme olduğunu söylüyor. Ayrıca Kanada Ekspres Çalışma Programı'nın (CES) Mart 2016 lansmanını takiben, Ontario'da kalifiye Vietnamlı öğrencilere yönelik üniversiteler ve collegelar için vize işlemeyi kolaylaştıran 18 aylık bir pilot uygulama da bu ülkeden kayıtlarda belirgin bir yükselişe katkıda bulundu. 2016 sonbaharında 17 Vietnamlı öğrencinin katılımıyla başlayan Haywardhawe College sonbahar 2017 için Vietnam başvuruları 52'ye ulaştı ve bu yıl Haziran ayında yükselmeye devam etti.
Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Fanshawe College için diğer büyüme pazarları Brezilya, Nijerya ve Kore'yi içeriyor. Bu arada, Cambrian College'da da Brandi, Hindistan, Nijerya ve Vietnam'ın yanı sıra Latin Amerika, Karayipler, Güney Kore ve Güney Asya, özellikle de Nepal, Bangladeş ve Pakistan'dan büyüme kaydedildiğini söylüyor.

Neden Ontario?
Western International'daki Uluslararası Lisans İşe Alım Direktörü Carolyn Ford “Ontario'nun üniversiteleri, özellikle de iki alanda orta öğretim sonrası bir mükemmeliyet ağıdır,” diyor.
Bunlardan ilki, aday öğrenciler için bilgi ve karar verme desteği. "Geniş kaynak yelpazesinde, kampüste, etkinliklerde, baskıda, dijital ortamda, gün içinde, öğrenciler ve ailelerinin pazardaki yönelime, çarpıtılmamış verilerin eşliğinde kendilerine sunulan tüm fırsatları tam olarak keşfetmelerini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır" .
Ayrıca,  Ontario Üniversiteleri Uygulama Merkezi aracılığıyla eyalet genelinde tüm lisans programlarına başvuru kolaylığına dikkat çekmektedir; diğer Ontario üniversitelerinde tamamlanan kredilerin tanınması ve transferi ile kolejler ve üniversiteler arasındaki pathway programları mevcuttur.
Bir diğer avantaj, kilit performans göstergelerinde üniversiteler arasında benzer karşılaştırmalar yapma kolaylığıdır. Potansiyel öğrenciler, altı yıllık lisans tamamlama yüzdeleri ve mezunlar için istihdam istatistikleri gibi değerleri, Common Universities Data Ontario (CUDO) web sitesini ziyaret ederek kontrol edebilir.
Ontario'nun öne sürdüğü ikinci alan, Carolyn'e göre, hem akademik titizlik hem de işbirliği ve staj desteğiyle pratik deneyim açısından yüksek kaliteli programlardır. "Ontario kampüslerindeki tesisler iyi durumdadır, bu yüzden Ontario'daki bir ortaöğretim programındaki her öğrencinin mükemmel profesörlere ve destek personeline erişimi vardır ve konuksever bir kampüste deneyimsel öğrenme imkanı." diye belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...