14 Mart 2018 Çarşamba

Oyun Tasarımı Ve Programlama


İş fırsatlarındaki artışın yanı sıra, bilgisayar oyun tasarımı niteliklerine olan ilgi de dünya çapında yükseliyor. Bethan Norris, kolejlerin talep artışına nasıl program sunulduğunu edildiğini araştırıyor.
Son on yılda tüm ülke sınırlarını aşan bir gençlik kültürü içinde bilgisayar oyunlarının popülerliği hızla artmış ve bu sektörde yeterlilik sunan yurtdışı collegelar, bilgisayar oyun tasarımı derslerine olan talebin çeşitli çok milletlerden geldiğini belirtmektedir.

Kanada Seneca College'daki Oyun Sanat ve Animasyon Program Koordinatörü Daniel Stopnicki, "Oyun geliştirme programlarının popülaritesi son beş yıl içinde muazzam bir artış gösterdi. Sadece daha büyük sınıf boyutlarını görmüyoruz, aynı zamanda yüksek sayıda kız öğrenci aldık. Sınıflarımız şu anda 50/50. Uluslararası olarak, Brezilya, Hindistan ve Çin'den gelen ilgiyi gördük. dünyanın her yerinden gelen adaylar bulunuyor.”

İngiltere'deki Bellerbys Koleji, yurtdışı Foundation Program Yöneticisi Profesör Alan Beer, uluslararası öğrencilerden gelen talebi karşılamak için yakın zamanda Lancaster Üniversitesi ile birlikte kendi bilgisayar pathway kurslarını geliştirdiklerini söylüyor. bilgisayar oyunu tasarımı derece dersleri. “1980'lerin başlarında ZX 81'ler ve Commodore Vic'in bir hobi olarak başlayan oyunların temel programlanması ve oynanması, tüm film endüstrisinden daha büyük bir sektöre dönüştü” diye açıklıyor. "Sonuç olarak, şu anda doğru geçmişe, ilgiye ve becerilere sahip birçok kariyer fırsatı var. Milliyetler açısından, dünyanın her yerinden öğrencilerimiz var, ama Rus ve Rusça konuşan öğrenciler, En çok bu yolu seçenler."

Avustralya'da SAE Yaratıcı Medya Enstitüsü’nde, Oyunlar Program Komitesi ve Oyun Bölümü Koordinatörü Başkanı Dr. Christy Dena, talebin artmasının bir takım nedenlerinin olduğuna inanıyor. “Daha fazla oyun çeşidi var ve pek çok insan oyun oynuyor” diyor. "Geliştiricilerin oyunlarını kapı bekçisi olmadan yayınlayabilecekleri bir dizi yol var ve yeni pazarlarda küçük şirketler ve bireyler için fırsatlar açıldı. Şu anda daha fazla yurtdışı liselerinde oyun geliştirme veya programlama öğretiliyor, böylece öğrenciler daha önce oynanan oyunlar, daha fazla oyuncu ve daha fazla fırsat, daha fazla insanın kariyer olarak oyun geliştirmeye devam etmesini istiyor.”

Böyle hızla değişen bir sektörde, herhangi bir bilgisayar oyunu tasarım dersinin ders içeriğinin öğrencilerin değişen ihtiyaçlarına cevap vermesi gerekiyor. Christy, üniversitenin şu anda bu alanda çalışan ve “müfredatımızın ve mükemmel çalışma ve kariyer sonuçlarının uygunluğunu sağlamak için önemli yurtdışı endüstri danışmanlarıyla işbirliği yapan öğretmenleri işe aldığını” söyledi. “Son yıllarda, bir AAA stüdyosunda bir iş bulmak için oyun geliştirmeyi öğrenmek isteyen öğrencilerden, kendi stüdyolarını kurmak isteyen öğrencilere ilgi duyulmaktadır. Bunu kabul ederek, şirket yaratmayı ve bizim için yaratıcı liderlik becerileri ve işveren olmak için gerekli beceri ve nitelikleri öğrenirler. "

Kanada'daki Algonquin College'da, Oyun Geliştirme Koordinatörü / Profesörü Dushan Horvat, programlarının endüstri talebini karşılamak için son zamanlarda önemli ölçüde değiştirildiğini açıklıyor. “Öğrencilerin spesifik kurslara ağırlık vermeyi tercih ettiklerini öğrendik, bu da onların istihdam için ihtiyaç duydukları temel beceriler üzerinde daha fazla zaman geçirmelerini sağlıyor” diyor. "Bunu karşılamak için ekstra derslerin fazlalıklarını kaldırdık ve odağı ihtiyaç duyulan temel becerilere ağırlık verdik. Son derece etkili bir değişiklik oldu, mevcut ticari oyun motorlarının tanıtımı ve kullanımı sağlandı. Bu değişim üçüncü yıl öğrencilerimize fırsat tanıdı. teknoloji ile çalışmaya daha fazla odaklandık."

Oyun geliştirme endüstrisinin eğitim yönündeki bir eğilim, öğrencilerin en uygun eğitimi en kısa sürede almalarını sağlayan daha kısa kurslar geliştirmeye yönelik olarak görünmektedir. Seneca College’da Oyun Sanat ve Animasyonundaki sertifika programları sekiz ayda tamamlanabilir. Daniel, "Kursumuz, öğrencilerimiz için etkili bir model olduğunu kanıtladı, bu nedenle bu süre içinde genişletmeyi planlamıyoruz. Endüstrinin profesyonellerinin üç yıllık bir eğitime ayırmadan bir kariyer değişimini dikkate almasını sağlayan yoğunlaşmış yapıyı seviyoruz."

Avustralya'da Christy, SAE'nin gelecekte daha kısa kurslar geliştirmeyi planladığını da ekliyor. "Yurtdışından bazı öğrenciler sadece tam bir dereceye kadar vaktinde eğitim göremezler, bu yüzden derece düzeyinde bir yeterliliğin altında daha kısa bir versiyon geliştirmeye bakıyoruz" diyor. "Ayrıca, daha gelişmiş ve deneysel oyun geliştirme alanlarında lisansüstü niteliklere sahip olmaya istekli olan endüstri profesyonelleri ve yeni mezunlar da dahil olmak üzere bazı öğrenciler var."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...