23 Mart 2018 Cuma

Tüm Dünyada İngilizce

Yurtdışındaki öğrenciler arasında geleneksel olarak İngilizce konuşulmayan fakat turizm odağı haline gelen ülkelerde İngilizce eğitim seçenekleri artıyor.

İtalya merkezli ajansı Lingue nel Mondo'dan Paolo Barilari'nin değerlendirmelerine göre, Türkiye, İspanya, İsviçre ve İtalya uluslararası öğrencilere istihdam sağlayan İngilizce dil okullarına sahiptir. Yunanistan, Atina kentindeki Plano-Paneducational’dan Panos Nikoloutsopoulos'a göre Yunanistan'a da önemli başarılarla yaz programları sunmaya başladı.

Bu arada, Rusya'daki Delarte Eğitim’den Maria Morgacheva, Portekiz'deki okullarda İngilizce programlarının sayısında bir artış olduğunu, diğer bir Rus eğitim danışmanı Marina Byakisheva, Almanya'yı İngilizce dil kursları için bir hedef olarak öne çıkardı. Paolo'nun alıntıladığı örnekler arasında İspanya'daki Enforex ve İtalya'daki Alphabet International Camps yer alırken, Marina'nın şirketi Almanya'da F+U Academy ile birlikte çalışmaktadır. “İngilizce yaz kamplarını Almanya'nın her yerinde bulabilirsin” diyor ve ekliyor: “Çok dilli seçeneklerin daha popüler hale gelmesiyle birlikte, Almanya'da İngilizce eğitimi de yetişkinler arasında popüler hale geliyor.”
"İngilizce konuşabilme yeteneği hala en takdir edilen becerilerden biri" diye vurguladı, "talep yoğun ve İngilizce konuşulan destinasyonlardaki okullar gerçekten daha ucuz olduklarını belirten bir mesaj gönderiyorlar, daha fazla Geleneksel İngilizce konuşan eğitim yerlerinden daha esnek ve genellikle yabancılara karşı daha dostça.”

Polonyalı yurtdışı eğitim danışmanı JP Edukacja'dan Paulina Pietrzak’ın bakış açısından, “Bu tip yurtdışı eğitim programları daha popüler tatil yerlerinde başarılı olmak için daha fazla şansa sahip. İngilizce dersleri daha çok ek aktivite olarak ele alınır.”

Başlangıçta, genellikle İngilizce konuşulmayan bir ülkede İngilizce öğrenmek için yurtdışına seyahat etmenin tersine sezgisel görünebilir olsa da, bunun bazı öğrenciler için doğru seçim olabileceğinin açıklayıcı nedenleri vardır. İtalya'daki Alphabet International Camps’da Yönetici Ortağı olan Sean Becker, okuldaki İngilizce programları, ABD, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerden nitelikli personel tarafından yönetildiğini belirtiyor. “İngilizce konuşulan ülkelerde çalışanlarla aynı İngilizce kalite seviyesi.” Aynı zamanda, İtalya'nın; mükemmel bir yaz iklimi, muhteşem yemekler ve en ünlü sanat mirası şehirleri ve arkeolojik sitelerine kültürel gezilere gitme fırsatını sunduğunu söylüyor.

Ancak, bunlar gibi İngilizce konuşulan destinasyonlar dikkate alınırken, Filipinler ve Kıbrıs gibi diğer ülkeler de nüfuslarının büyük bir kısmının İngilizce konuştuğu gerçeğinden yararlanmaktadır. Kıbrıs ile ilgili olarak, Lingua Yaz Kursları'ndan Maria Ioannou, İngilizcenin resmi bir dil olmamasına rağmen, bir İngiliz sömürgesi olduğu gerçeğinin, hala orada yaşayan 60.000 İngiliz insanın olduğu gerçeğine dayandığını belirtmektedir. Kendi okulu beş sene önce uluslararası öğrencilere İngilizce sunmaya başladı ve şimdi İtalya, Rusya, Portekiz, İspanya, Polonya, Romanya, Belarus ve Ukrayna'dan gelen uluslararsı öğrenciler için cazibe merkezi durumunda.

Mayıs 2017'den itibaren, İngiltere ve İrlanda'da İngilizce programları sunan Oscar International, Limasol, Kıbrıs'ta yeni bir okul açacak. Pazarlama Müdürü Nina Krol, İngilizcenin geçerli bir dil olarak kullanıldığını vurgulayarak, "Bu, öğrencilerin kendi ana dili ile konuşulan sınıflarımızda dilde kendilerini çekmelerine yardımcı oluyor ve aynı zamanda sınıf dışında İngilizce deneyimlemelerine de yardımcı oluyor. İngilizce konuşulan bir ülkede yaptıkları benzer şekilde.”

Bu arada, büyük bir artı, “Öğrenciler, şaşırtıcı güzelliği ve şanlı iklimi ile çok kültürlü, egzotik bir ülke yaşamaya özeniyor”. Öğrencilerin bir diğer yararı da, CIS bölgesi gibi Kıbrıs'ın popüler bir turizm merkezi haline geldiği büyük pazarlar için elverişli vize şartıdır. İngilizcenin bu tür bir destinasyonda yaşadığı farklı deneyimin, İngilizce öğretiminin öncelikli bir eğitim aracı olarak son yıllarda geliştiği İngilizce olmayan konuşma yerlerinde üniversitelere erişim sağladığı gözlenmektedir.

Filipinler'de, Idea English Network, 2011 yılından beri uluslararası öğrenciler için yemek hizmeti vermektedir ve Cebu'da bulunan iki okulu olan Idea Cebu ve Idea Academia'ya sahiptir. Eric Altman'a göre, hedefin satış noktaları arasında "uygun maliyet, Asyalı öğrenciler için yakınlık, öğretmenlerin kalitesi, bire bir derslerin yoğunlaşması ve İngilizce çalışmasını bir tatilin ayrıntılarıyla birleştirme şansı yer alıyor.”

Ayrıca, Filipinler'de, SMEAG Global Education, dört kampüste 1.000 kişi kapasiteye sahiptir. Yine, birçok müşteri Asya'dan, Japonya, Çin, Moğolistan ve Tayland gibi farklı ülkelerden ve Rusya'dan geliyor. SunJae, konuşma ve yazma için bire-bir sınıflar uzun süre ana cazibe merkezi olduğunu gözlemlemiş. Bunun yeni başlayanların utangaç doğasına uygun olduğunu söylüyor. Ancak, Filipinler'in kaynak pazarlardan sadece kısa bir uçuş olduğu gerçeği de var, vize almak kolay ve ilk ay için günde 10 saat eğitim içeren yoğun zaman çizelgesi etkili ve aynı zamanda Asya öğrencilerine de tanıdık geliyor.

Küresel Bir Zihniyet Üzerine İnşa
İtalya'daki Alphabet International Camps’ın Yönetici Ortağı Sean Becker'a göre, “Yurtdışı dil eğitimi için hedef ülke, öğrencilerin İngilizce konuşulan ülkeler ile diğer destinasyonlar arasında daha kolay hareket etmeleri nedeniyle giderek daha az etkili olacak.”

 “Günümüzde öğrenciler, İngilizce'yi, makaleleri kolayca indirebilecekleri, konuşmaları dinleyebilecekleri ya da dünyanın diğer tarafındaki arkadaşları ile sohbet edebilecekleri akıllı telefonlarıyla öğreniyorlar. Bu yeni nesil öğrenenleri İngilizce öğrenmeye teşfik ediyor. Onları dünyanın geri kalanıyla birleştiren ortak payda ve İngilizce öğrenmenin sadece İngilizce konuşulan ülkelerde yer alması gerektiğine dair önyargılar, giderek artan sayıda öğrencinin, konumu ne olursa olsun İngilizcede ilişkiler kurmasıyla parçalanmaya başladı.

"Sonuç olarak, öğrenciler kişisel gelişim için eşsiz fırsatlar sunan İngilizce deneyimleri aramaya başlarlar. Bu yeni küresel zihniyetle" diyor, “Öğrenciler İngilizce'ye bağlandıkları ve iletişim kurdukları heyecan verici fırsatlardan oluşan bir dünyayı dört gözle bekleyebilirler.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...