26 Mart 2018 Pazartesi

Kanada Göçmenliği ve Manitoba


Daha önce açıklanan programın yenilenmesinin bir parçası olarak, Manitoba eyaleti, uluslararası öğrenciler ve girişimciler için sürekli ikamet konusunda yeni yollar sağlamak için ekonomik göç programını yeniden yapılandırıyor, Eğitim Bakanı Ian Wishart konu ile ilgili açıklama yaptı.
Wishart, “Eyaletten başvuru programını yenilemedeki ilk adımımız başvuru birikimini temizlemekti ve başvuru sahipleri için hizmet standartlarını iyileştirdi” dedi. “Programı daha kullanıcı dostu yapmaya devam etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu sonraki adımda, Manitoba'nın dünyanın dört bir yanından yetenekli insanları çekmesine ve elinde tutmasına yardımcı olmak için sürekli ikamet için yeni yollar var. ”
Manitoba Eyalet Aday Programı (MPNP), Manitoba'nın ekonomisinde, işe hazır vasıflı işçileri ve aktif yatırımcıları çekmek için tasarlanmış bir ekonomik göç programıdır. Bakan, 1998'den bu yana göçmenlik sisteminin ve eyalet ekonomisinin önemli bir parçası haline geldiğini de sözlerine ekledi.
Wishart, MPNP'yi dört uygulama akışına genişletmek için federal hükümetle bir anlaşmaya varıldığını belirtti: uluslararası eğitim, Manitoba'dan vasıflı işçi, yurtdışından vasıflı işçi ve iş yatırımcısı. Yeni ve yenilenen akışların, yetenekli yeni gelenleri işverenlerle eşleştirmek için daha verimli yöntemler ve daha iyi seçenekler sunacağını söyledi.
Nisan 2018'de yürürlüğe giren yeni bir uluslararası eğitim akışı, endüstri inovasyonunu destekleyen stajları tamamlayan STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) programlarının mezun adayları için daha hızlı adaylık yolları içerecek. Buna ek olarak, eğitimleriyle uyumlu bir talep-içi meslekte uzun süreli iş arayan Manitoba kurumlarından gelen uluslararası ortaöğretim sonrası mezunlar, MPNP'ye başvurmadan önce altı ay boyunca çalışmak zorunda kalmayacaklardır.
Wishart, “Yeni uluslararası eğitim akışı, bir Manitoba eğitimiyle uluslararası öğrencilerin eğitim almasını ve eyalette yerleşmesini kolaylaştıracaktır” dedi.
Bakan, Manitoba işverenlerine güçlü işgücü piyasası eki olan adayların Manitoba akınında yetenekli çalışanın önceliği olmaya devam edeceğini belirtti. Yetkili, işveren işe alım ortaklıklarının bölgesel ve Winnipeg merkezli işverenlere, eyaletteki eğitim programlarından mezun olan sürekli göçmen işçileri işe almada daha kolay ve zamanında yollarını sunacağını kaydetti.
Wishart, yurtdışından yetenekli işçi akışın olan federal ekspres giriş programına, nitelikli başvuruları aday göstermek için yeni bir yol sunuyor. Manitoba'da yakın aile bağlantılarına sahip adaylara öncelik tanınacak, dil yeterliliğine, eğitim ve tecrübeye sahip iş arkadaşları ve ihtiyaç duydukları eşleri de programa eklenecek.
Yeni bir iş yatırımcısı programı, Manitoba'ya gelişinin ilk 12 ayında, özellikle de Winnipeg dışında bir iş kurmayı düşünen ve istihdam sağlayacak adaylara öncelik verecektir. Derhal yürürlüğe girecek olursa, bu akıştaki başvuru sahiplerinin artık MPNP'ye para yatırması gerekmeyecektir. Başvuru sahipleri, mevcut bir işletmeyi satın almak veya yeni bir işe başlamak için bir iş performansı sözleşmesi imzalayacaklardır ve MPNP geçici çalışma izni için bir destek mektubu verecektir. Bakan, bu değişikliklerin adayların iş yaratma ve Manitoba’nın ekonomisine katkıda bulunacak işlere yatırım yapmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Wishart, “Programın hedefleri ile tutarlı olan daha iyi sonuçlar elde etmek için iş yatırımcıları ile ilgili programı geliştiriyoruz” dedi.
Bakan, MPNP'nin Manitoba’nın göç stratejisini, dört kriterden bir veya daha fazlasında gerekli kriterleri karşılayan Frankafon adaylarına öncelik vererek desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...