5 Nisan 2018 Perşembe

Almanya Üniversite Ücretleri


Alman yüksek öğrenim sektörü, 2020 yılına kadar 350.000 uluslararası öğrenciyi ağırlayacak.

German Academic Exchange Service (DAAD) tarafından yayınlanan verilere göre, Alman yüksek öğrenimine giren uluslararası öğrenci sayısı, 2016 yılında yüzde 5,8 artışla 340.305'e yükseldi. Genel olarak, uluslararası öğrenciler 2016 yılında Almanya'daki yükseköğretim öğrenci organının yüzde 12,3'ünü oluşturdu ve 2015'e göre yüzde 0,4 arttı.

Almanya'daki çoğu üniversite kamu tarafından finanse edilir ve Almanya'nın batısındaki Kuzey Ren-Vestfalya'da Aachen ve Jülich'te bulunan FH Aachen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi dahil olmak üzere eğitim ücretsizdir.
13.500'den fazla öğrenci, yılda yaklaşık 2.000 mezun, 10 fakülte, 70'den fazla lisans programı, dokuz kurum içi ve üç adet bağlı enstitü... Almanya'daki uygulamalı bilimlerin en büyük ve en önemli üniversitelerinden biri olan FH Aachen İşletme Fakültesi'nden Maike Keulen anlatıyor “Uluslararası öğrenciler, tüm üniversite nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sini oluşturuyor ve Asya ve Avrupalı ​​uluslar da yüksek oranda temsil ediliyor.”

The Faculty of Business Studies, 2.400'den fazla öğrenciyle üniversitenin en büyük fakültesidir. Üç uluslararası lisans derecesi programı ve Küresel İngilizce ve İş İngilizcesinde tamamıyla İngilizce eğitimi veren okulda öğrenciler, programların pratik doğasını takdir ediyorlar. Maike, "Öğrenciler, uluslararası ve küresel bağlamda temel ve uygulamaya yönelik ekonomik bilimler hakkında bilgi edinirler". “Ayrıca, the Faculty of Business Studies dünya çapında 90'dan fazla ortak üniversitesi ile yakın temaslar kuruyor” diye ekliyor. 

Uluslararası öğrencilerin küçük bir yüzdesi, ücret ödeyen özel bir üniversite veya kolejde eğitim görmeyi tercih etmektedir, örneğin Berlin ve Hannover'deki GISMA Business School.
GISMA gibi özel olarak finanse edilen bir okul ile eğitim almanın avantajı var. AMBA tarafından akredite edilen okul, dünya çapında akreditasyona sahip (EQUIS, AACSB ve AMBA) az sayıdaki yönetim okullarından biri olan Grenoble Ecole de Management ile ortaklaşa çalışmaktadır.

GISMA'ya kaydolmanın diğer faydaları arasında ücretsiz Almanca dil kursları, bir uzman üniversite yerleştirme hizmeti ve neredeyse tamamen uluslararası bir öğrenci kuruluşu (yüzde 90) bulunmaktadır. Akos, "Öğrenci alım faaliyetlerimizin odak noktası, her zaman diğer AB ülkelerinden veya denizaşırı ülkelerden olmak üzere, çeşitliliği sağlayarak Almanya dışından öğrencilere eğitim vermektir." diyor.

Her iki kampüste, Uluslararası İşletme Lisans ve Yüksek Lisans programları dahil olmak üzere, İnsan Kaynakları, Pazarlama, Finans ve Strateji gibi çeşitli iş alanlarında yönetim becerilerine güçlü bir vurgu vardır. Grenoble MIB, GISMA'nın portföyündeki en popüler kurslara çok sayıda AB ve AB üyesi olmayan öğrencileri çekiyor.

Genel eğitim ücretleri, Almanya'da 2011 yılında geri çekilmiştir. Ancak, Baden-Württemberg Alman Eyaleti, 2017/18 kış dönemi için AB üyesi olmayan öğrenciler için bir öğrenim ücreti yapısını benimsemiştir.

Baden-Württemberg'in Bilim, Araştırma ve Sanat Bakanlığı sözcüsü Jochen Schönmann, bunun yeni akademik yıl için AB üyesi olmayan ülkelerden öğrenci alım sayıları üzerindeki etkisini anlatmak için çok erken olduğunu belirtiyor, ancak ilk belirtiler, başvuruların %50'nin üstünde olduğunu gösteriyor. devlete dayalı eğitim kurumları önemli ölçüde azalmamıştır.

"Son 10-15 yıl içinde devlet üniversitesi sistemindeki uluslararası öğrencilerin sayısı arttı. Açık kapı politikasını korumak istiyoruz. Sonuçta, uluslararası öğrenciler tüm üniversite deneyimini zenginleştiriyor. Yüksek öğrenim sisteminin kalitesinin korunmasına yardımcı olmak için ılımlı bir katkı sağlamak için, sadece (1.780 ABD Doları) yarıyıl ücreti, diğer uluslararası fakülte destinasyonlarından alınan ücretlerden önemli ölçüde daha düşüktür" diye açıklıyor Jochen.
Önemli bir öğrenci nüfusuyla (500,000+) Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya, aynı zamanda AB üyesi olmayan öğrenciler için ücrete dayalı bir sistem düşünmekte.
Almanya'nın dil ve yol sektörlerindeki bir dizi özel sağlayıcı, uluslararası öğrencilere sürekli çalışma için gerekli olan dil becerilerini kazandırmaya yardımcı olabilir.

Başarı için hazırlanıyor
Birkaç özel dil okulu, Almanya'daki bir üniversitenin zorlukları için uluslararası öğrencileri yeterli şekilde hazırlamayı amaçlıyor. Berlin ve Konstanz'daki Humboldt-Institut, gelecekteki öğrencilerin kısa bir zaman diliminde Studienkolleg (B1 / B2) veya üniversite eğitimi (C1) için gerekli olan zorunlu Alman seviyesine ulaşmalarına yardımcı olabilir.

"E400 ek bir ücret karşılığında (474$) sadece öğrencileri en uygun üniversite programını bulmaları için değil, tüm başvuru sürecini de ele alıyoruz," diyor Tobias Langenstein. “Gereksinimlerin ve başvuru süreçlerinin bölgeden bölgeye ve üniversiteden üniversiteye değiştiğini bilmek çok önemlidir.”

Heidelberg'deki F+U Diller Akademisi, uluslararası öğrencilerin Alman üniversitesine girmelerine yardımcı olabilecek başka bir sağlayıcıdır. Uluslararası Hazırlık Okulu, Berlin'in Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (HWTK) Üniversitesine bağlı olup, Feststellungsprüfung (üniversite girişi için resmi sınav) için 36 haftalık bir hazırlık kursu sunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...