4 Nisan 2018 Çarşamba

İrlanda Market Araştırması


2017, İrlanda'nın İngilizce dil okulları için hem genç hem de yetişkin seviyesinde gelişen pazarlar, konaklama kapasitelerinin arttırılması,  yeni firmalar ve programlar ile istikrarlı bir yıldı.

İrlanda'nın İngilizce dil okulları için 2017'de Marketing English Ireland (MEI) CEO'su David O'Grady, İrlanda’nın, pound’a göre daha ucuz para birimimiz liderliğinde ve öğrenci geri dönüşleri ile İngiltere’den “beklenenden daha iyi” olduğuna dair genel bir fikir vardı.

Yurtdışı dil eğitimi sektörünü “Sürekli değişen bir pazar profili” olarak tanımlayan, Active Language Learning’den Kieron Mahon, geçtiğimiz yıl İspanya, Avusturya ve İtalya'dan haftalık okul grubu kurslarının iki katına çıktığını ve bir trende dönüştüğünü söylüyor.



David, Kore ve Çin'in iyi performans gösterdiğini ve özellikle İspanya'dan gelen öğrenciler ile kurslarında büyüme olduğunu ekliyor. “Yaz programları için, yüksek kaliteli konut konaklama taleplerinde büyük bir artış var, yurtdışında dil eğitimi almak isteyen daha fazla insan İrlanda’ya akın ediyor” diye ekliyor. Bu nedenle teknoloji ile güçlendirilmiş yaklaşımımız yurtdışı eğitim firmalarına ve ebeveynlere çekici geliyor.” Cork English College'dan Marc Cullen, yaz aylarında spor odaklı programların giderek daha fazla talep edildiğini ekliyor.

Yetişkin sektöründe Marc, Japonya, Kore ve Tayvan'dan büyüme olduğunu söylüyor - bu “yeni pazar nispeten yeni bir Pazar fakat ümit verici sonuçlar veriyor.”  Sınav hazırlık kurslarını çekici hale getirebilmek için okulların IELTS ve Cambridge sınav merkezi oluşturduğunu söylüyor. “Öğrencilerin sadece iki veya üç haftalık dil kursları almaktan ziyade resmi programlar ve sertifikasyon arayışında olduğunu düşünüyoruz.”

“Rezervasyonlar güçlü bir şekilde devam ediyor.” diye açıklıyor Atlas Language School'dan Nico Dowling. “Bunların büyük bir kısmı, Güney Amerika ve Asya'dan gelen 25 hafta ve üzeri akademik yıl kayıtları.” İrlanda’nın dil öğrencilerine yönelik çalışma haklarının bir faktör olduğunu söylüyor. “Gelişmekte olan piyasalardan giderek daha fazla sayıda vekil ve öğrenci, yüksek kalitede dil okullarını ve İrlanda'da eğitim görmenin cazibesine kapılıyor.”

Genel olarak, David O’Grady, Tayvan'ın düşük bir tabandan güçlenerek geldiğini, Japonya'nın güçlenerek geri döndüğünü söylüyor. Ancak Çin'in kafa karıştırıcı bir pazarlama stratejisi nedeniyle düşük performans gösterdiğini açıklıyor.


İrlanda’nın İngilizce dil okullarının karşılaştığı temel zorluk konut gibi görünmektedir. Nico, “Konaklama kapasitesi ve Dublin'deki yüksek kiralama maliyeti bir sorun haline geliyor” diyor ve ekliyor: “AirBnB firması, ev sahibi aileler üzerinde büyük bir etkiye sahip.”

“Yüksek sezon aylarında, yani Temmuz ayı boyunca konaklama balonunu patlama noktasına kadar gelir” diyor Kieron. “Hedef her zaman kaliteyi koruyarak ve niteliğe önem vererek tüm sağlayıcılarınızla birlikte hizmete eksiksiz şekilde devam etmek olmalıdır.” diyor.  

Travelling Languages dil okulları için, pazara her zaman farklı bir ürün sunmayı engelleyen nedenler olmuştur. Rosanna Fiorenza şöyle diyor: “En büyük zorluk, her zaman geleneksel bir programla karşılaştırılıyor. Ayrıca, dillerin geleneksel şekilde öğretildiği yol, insanları, sınıf dışındaki uygulamaların resmi bir dersten daha önemli olabileceğine ikna etmeyi zorlaştırıyor.” dedi.

İrlanda'da dil sektörünün rekabetçi yapısına rağmen 2017 yılında pazara yeni girişler devam etti. Apollo Language Center Mayıs ayında açıldı ve Aoife Laban, ilk altı ayda 2 bini aşkın öğrencinin ilgisini çeken pazarlama faaliyetlerine övgüde bulundu. “2018 hakkında çok heyecanlıyız! Apollo’nun ilk doğum gününü ve iki yeni yaz merkezinin açılışını kutlayacağız.”

Future Learning, Hindistan ve Çin'deki ülke içi kış programlarını başlattı ve öğretmen eğitimi kursları planlıyor. Active Language Learning yakın zamanda “satış için çok başarılı olduğu kanıtlanmış” Eaquals akreditasyonunu aldı. Ve 2018'de 40. yılını kutlayacak olan CEC, 16-19 yaşlarındaki Genç Yetişkin Cambridge hazırlık kursunu ve Portekizli FC Porto'lu bir İngilizce ve Futbol kampı başlatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...