11 Nisan 2018 Çarşamba

Muhteşem Chicago!


Uluslararası öğrencilere yönelik etkinliklerle dolu, ABD'nin en kalabalık üçüncü şehri olan Chicago, aynı zamanda modern mimariye meraklı kişiler için de önemli bir şehirdir.

Michigan Gölü kıyı şeridini kucaklayan ışıltılı gökdelenleriyle birlikte görkemli bir poz veren Chicago, yüksek teknoloji mimarisi, ilginç sanat, blues müziği, mutfağı ve tutkulu spor etkinlikleri ile dolu bir şehir. “Chicago bütün bir şehir” diye açıklıyor Chicago'da Intrax İngiliz Dili ve Profesyonel Becerileri'nden Angelica Rackow, “tüm klasik Amerikan eğlenceleri, öğrencilerin uluslararası bir ziyaretçi olarak hoş karşılanmalarını ve aynı zamanda gerçek bir Amerikan kültür deneyimi yaşamalarını sağlar.”

İstatistikleri kesinlikle etkileyici: Chicago 200'den fazla tiyatroya, 200'e yakın sanat galerisine ve 7.300'ün üzerinde restorana ev sahipliği yapıyor. Bu da, Chicago'daki Profesyonel Psikoloji Okulu'ndaki Ryan Glowacki “Dünyanın en farklı şehirlerinden biri Chicago, hem restoran biçiminde hem de organik çiftçi pazarlarında, şehir sınırları dışında çiftçilerin ürettikleri ürünler ve çeşitli yiyecekler tanınıyor.”

Chicago’nun mutfak ve kültür lezzetleri sır değildir. North Park University Chicago’dan Mark Olson'un söylediğine göre, şehir San Francisco’ya göre yılda dört kat ziyaretçi çekiyor. Ayrıca, “konaklama, Chicago'da genellikle ABD'nin diğer büyük şehirlerinden çoğuna göre daha uygun maliyetlidir.”

Büyük Göl ve Chicago Sanat Enstitüsü manzaralı dünyaca ünlü Michigan Caddesi'nde bulunan Intrax'taki Rackow, şehrin iş merkezi olarak önemi nedeniyle de popüler olduğunu söylüyor. “Genel olarak, öğrenciler İngilizce dil eğitimi için Chicago'yu seçiyorlar, çünkü Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük iş merkezlerinden biri. Chicago, 66'dan fazla Fortune 500 şirketine ev sahipliği yapıyor. Bu da bol bol staj var demektir.” Olson ekliyor. “Staj yapma fırsatı büyük ölçüde önemlidir. Örneğin, öğrencilerimiz olduğundan daha fazla staj fırsatımız var ... Bunun nedeni Chicago'nun büyüklüğü ve öğrencilerimizin Chicago kuruluşları ve işletmeleri arasında çok iyi bir üne sahip olması.”

Chicago, ABD'nin üç milyonluk nüfusuyla üçüncü en büyük şehridir ve 80'in üzerinde farklı mahalleye bölünmüştür, Rackow ekler. “Öğrenciler Chicago'nun aktif şehir merkezinin (Lakefront plajları, binalar ve turistik yerler) tadını çıkarırlar ve ayrıca Lincoln Park ve Hyde Park gibi farklı bölgeleri keşfetmek isterler.” diyor.

Glowacki, “Chicago'daki her semtte farklı bir his var ve her birinin kendi eğlence, restoran ve alışveriş tarzı sunuyor.” diyor. “Doğanın tadını çıkarmak isteyen öğrenciler için Lincoln Park'ta serbest zaman geçirebilir, Lincoln Park Hayvanat Bahçesine gitmeden önce gölün manzarasının tadını çıkarabilirsiniz (ücretsiz!). Kendilerini şehrin kültürüyle zenginleştirmek isteyen öğrenciler için, Chicago'nun Loop semtinde bulabilir, Millenium Park'ta ücretsiz bir konserin tadını çıkarabilir ya da Sanat Enstitüsü, Adler Planetaryumu, Shedd Aquarium veya Field gibi dünyaca ünlü müzelerinden birine katılabilirsiniz. Güney Döngüsünde Doğa Tarihi Müzesi. Gece hayatı arayanlar için, onları Aragon Balo Salonu'nda veya Riviera Tiyatrosu'nda Uptown'da bir konsere katılabilir veya Wicker Park'taki kafelere gidebilirler.

Tarihi Chicago Nehri üzerinde yer alan Chicago Profesyonel Psikoloji Okulu, şehir merkezinin Kuzey Bölgesi'nde yer almaktadır. “Mahallenin büyük bir kısmı, 100 yıllık tarihi binalarla harmanlanmış devasa hareketli köprüler ve yeni cam-çelik gökdelenlerle karakterize edildi; bunların birçoğu daha sonra işyerlerine, okullara ve bazı Chicago'nun ünlü restoranlarına dönüştürülmüş durumda.” Glowacki devam ediyor, “Ana kampüsümüz, nehir ve yakındaki gölün önemli ulaşım araçları olduğu 100 yıldan uzun bir zaman önce inşa edilen bir zamanlar bir kahve deposu olan binadadır. Diğer eski depolarda olduğu gibi, binamız da Chicago Nehri ve şehir merkezinin manzarasını sunan büyük pencereleri olan modern bir kampüse dönüştü.” Glowacki ve öğrencilerinin çoğu için şehrin en göze çarpan özelliklerinden biri de gölün hemen önünde olması. “Chicago, dünyanın en büyük tatlı su gölü sisteminin kıyısında inşa edilmiştir ve göl kenarı parkları, plajları, koşu ve bisiklet yolları ile 20 milden fazla alan kaplamaktadır. Sıcak yaz aylarında, herkesin olmak istediği bir bölgededir. ”

Bu arada Pelka, “Öğrencilerimiz dünyaca ünlü müzelerin göl cephesinde yer aldığı Chicago'daki Müze Kampüsünü ziyaret etmeyi çok seviyor. Yerli Chicago’lular bile, insanları ABD'den ve dünyadan Chicago'ya çeken doğal ve insan yapımı yapıları deneyimlemek için mimari tekne turundan keyif alıyor.” Alışveriş ve popüleler bir eğlence mekanı olan Chicago'nun başlangıcı olan ünlü ‘magificent mile’ yakınında bulunuyor. ABD'deki en yüksek binalardan biri olan Willis Tower'ın yanı sıra dünyanın en iyi markalarının birçoğuna ev sahipliği yapıyor.

Koşuşturmacadan uzak olmayı tercih eden öğrenciler için North Park University, yeşil alanlı, küçük bir şehir kampüsünün ve bir Chicago semtinin canlılığını sunuyor. “Biz bir şehir merkezi ya da merkez şehir okulu değiliz; şehirde bir bahçeye benzeyen 30 dönümlük bir kampüse sahibiz.” Şehir merkezine giden trenler sadece iki blok ötededir ve burada öğrenciler şehrin geniş restoran, bar ve müzik seçeneklerine ulaşıp deneyimleyebilirler. Pelka, “Chicago, The Green Mill, Kingston Mines veya Blues House gibi ünlü kulüplerdeki caz ve blues müziği ile de ünlüdür” diyor. Berlitz ayrıca öğrencilerin Gospel Brunch'a katılmasını önerir burada dans etmek ve şarkı söylemek teşfik edilir.
Başka bir Chicago tutkusu ise spordur ve eğer öğrenciler canlı oyunları tecrübe etmek isterlerse, seçecekleri çok sayıda profesyonel takım vardır. “Spor ile ilgilenen öğrenciler Chicago Bulls (basketbol), Blackhawks (buz hokeyi) ve Chicago Cubs (beyzbol)  maçlarına gitmeyi tercih ederler. Ayrıca Bears (Amerikan Futbolu) maçlarına bilet almak çok zor ”diyor Olson.

Spor için gerçek bir Chicago tutkusu sergileyen Pelka, “Yaz aylarında gelirseniz, Chicago'nun rakip beyzbol takımlarıdan, Cub ya da White Sox'dan hangi takımı tutacağınıza karar verin. Seçiminizi destekleyeceğim -; White Sox seçildiği sürece!”

Sporun yanı sıra, Chicago’lular birçok yıllık festivallerinde kutlama yapmak için bir araya gelmeyi çok seviyor. Rackow, Milenyum Sanat Festivali dahil birçok etkinlikten bahsediyor; Blues Festivali; Caz Festivali, Summer Dance; Chicago Pride Parade ve Amerikan Bağımsızlık Günü Havai Fişek Gösterisi.

Yıl boyunca kutlamalar vardır, Pelka ekler “Yaz aylarında, hafta sonları, herkesin ilgisini çeken sokak festivalleri, özellikle de parkta dans etme ve müzik gibi Chicago Parks etkinlikleriyle dolu. Kışın, restorant haftası gibi etkinlikler ile öğrenciler, şehirdeki en iyi restoranlarda daha düşük maliyetle yemek yeme fırsatı yakalar. Millenium Park'ta buz pateni de harikadır.”

Glowacki, Chicago mutfağınıda şehrin kültürüne eklemeye değer buluyor. “Şehrin halkının farklı mutfağı denemesine izin vermek için, göl kenarındaki parkımıza tüm mahalle restoranları davet edilir. Öğrencilerimiz buna bayılıyor! Ayrıca, Hava ve Su gösterisi her yaz büyük bir olaydır. Her hafta Ağustos ayında göl kenarına inşa edilen tarihi uçaklar ve modern savaş jetleri. ”Aslında Chicago'da, Olson'un“ En büyük sorun olduğu sonucuna varılıyor. ne yapacağına karar veriyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...