12 Nisan 2018 Perşembe

Nova Scotia'nın Gizli Güzellikleri


Dost canlısı yerel toplulukları ve eğitim olanaklarının zenginliği ile Kanada'nın Nova Scotia eyaleti, İngilizce dilinde eğitim görmek isteyen öğrenciler için mükemmel bir seçimdir.

Nova Scotia, İngilizce eğitim denilince genellikle insanların aklına gelmez. Canadian Language Learning College Pazarlama Direktörü Stefan Ferron, “Ancak, buraya bir kez geldikten sonra, düşünceler hızlı bir şekilde değişir: dost ve konuksever bir atmosfer, doğal güzellikler ve farklı bir vizyon sayesinde.”


Ferron, Nova Scotia eyaletinin ülkede başka yerlerde bulunamayacak pek çok kolaylık sağlayabildiğini ve bunun “orta öğretim sonrası çoklu eğitim kaynaklarına erişim” olduğunu söyledi. Eyaletteki dünya çapındaki üniversitelerin ve kolejlerin sayısını dikkate aldığınızda, yüksek öğrenime devam etmek isteyen herhangi bir İngilizce dil öğrencisi için önemli bir konudur.”

Bunun yanı sıra Nova Scotia International Student Program’ından Andrea Ashton, “Nova Scotia çok güvenli bir eyalet. Uluslararası öğrenciler kırsal ve kentsel ortamlar arasındaki kültür dengesine şaşırmaktadır.”
Nova Scotia, Canso Geçidi ile Doğu Kıyısındaki ada Cape Breton’a bağlanmaktadır. Cape Breton Üniversitesi (CBU) İletişim & Halkla İlişkiler Sorumlusu Becky Chisholm, “Nefes kesen manzarası, derin kültürel kökleri ve eşsiz misafirperverliği ile tanınan Cape Breton, öğrencilerin öğrenmesi için mükemmel bir zemin sunuyor” diyor. “Aynı zamanda Travel & Leisure Magazine tarafından dünyanın en güzel adalarından biri olarak adlandırıldı” diye ekliyor.

CBU, adanın ana şehir merkezi olan Sidney’de yer almaktadır. Kent standartlarına göre küçük, 100.000'den az insanın yaşadığı yer, “küçük şehirlerin güvenli ve sıcak atmosferinin tadını çıkarırken, daha büyük şehirlerde bulunan olanakların tamamını sunulmakta.” diyor. Ayrıca, uluslararası öğrencilerin İngilizce konuşulan topluluklarda yaşayabildiğini, bu nedenle İngilizce dil becerilerini gerçek ortamlarda sınıf dışında uygulayabildiğini belirtiyor.

Bölgenin cazibesini tatmak için, öğrenciler yaklaşık 300 km uzunluğunda Cape Breton Highlands boyunca güzel bir doğal güzergâh olan dünyaca ünlü Cabot Trail'de yolculuk etmeli. Yolun başında yer alan küçük bir topluluk ve telefon mucidi Alexander Graham Bell'in evi bulunmakta. Baddeck'te, Chisholm, öğrencilerin yerel yaban hayatını gözlemleyerek ve yerel tarih hakkında bilgi alarak liman çevresinde bir yelken gezisinin tadını çıkarabileceğine dikkat çekiyor. “Farklı kültürlere sahip birçok topluluk Cabot Trail'de gezmeye çıkar, ve bu geziler diğer ülkelerden öğrencilerin Cape Breton'un zengin kültürel tarihini öğrenmelerine ve gururla kutlanan özgün geleneklere katılmalarına izin verir.”

Kentsel ortamlar söz konusu olduğunda, eyalet başkenti Halifax'ın bir takım güçlü noktaları var. Şehrin East Coast Diller Okulu'ndaki Başkan ve CEO'su Sheila Nunn, “Okyanusa yakın, diğer şehirler kadar fırsatlar sunuyor ve kalabalık değil” diyor. “Ayrıca, uluslararası öğrenciler için önemli bir etken, Sydney ve Halifax İngilizce konuşan bir şehirdir. Öğrenciler Halifax'ta bir Çin Mahallesi veya Koreatown bulmayacaklar. Kanadalılar arasında eğitim görmek isteyenler, ve Halifax'ın kendi ülkelerinden daha az sayıda insanlardan oluştuğunun farkındalar. Burada, Kültürel ve yetenekli bir şekilde çeşitliliğe açık ve misafirperver bir halkla karşılaşıyorlar.” diyor. Nunn, uluslararası öğrencilerin en memnun olduğu şeyin Halifax’da yaşayan yerel Nova Scotia’lılar olduğunu söylüyor.
“Öğrenciler için Halifax'ın sunabileceği çok şey var” diyor Ferron. Spor tesisleri arasında çok sayıda kapalı ve açık rekreasyon tesisleri mevcut. Ayrıca buz hokeyi ve basketbol takımları Mooseheads ve Rainmen gibi ulusal olarak ünlü spor takımları bulunmaktadır.

Nunn, 2011 Kanada Kış Oyunları için inşa edilen The Oval, büyük bir buz pateni pistini ziyaret etmenizi tavsiye ediyor. “Öğrenciler kışın paten kiralayabilir ve ücretsiz olarak kaymayı öğrenebilirler. Yaz aylarında, rulo bıçağı yapabilirler. Formda kalmak, yeni bir beceri öğrenmek ve birçok yerel insanla tanışmak için harika bir yol ” dedi.

Ancak, yaz aylarında, yerel mağazalar ve lokantalar ve çeşitli festivaller de dahil olmak üzere çeşitli aktiviteler sayesinde daha çok insan çekiyoruz “Merkezin sahnesi sahilden oluşuyor. Tüm festivallerimiz limanın üzerinde ya da çevresinde gerçekleşiyor” diyen Nunn, “Festivaller eğlenceli, farklı, öğrenciler için uygun ve makul fiyatlı."

“Caz festivalinde” diye devam ediyor, “Okyanusun hemen yanındaki çadırlarda oturabilir ve sahne alan büyük müzisyenleri dinleyebilir, limanın üzerindeki ayın yükselişini seyredebilir ve kaptan gemisinin sessizce seyretmesini izleyebilirsiniz.”

Çok farklı yerel yaşam lezzetleri için, haftalık çiftçi pazarı hafta sonları yerel ilgiyi üzerine çekmektedir. Ferron şöyle diyor: “Tam anlamıyla binlerce insan, taze hazırlanmış yöresel yiyeceklerin ve el sanatlarının tadını çıkarmak için her Cumartesi sabahtan buraya geliyor.” diyor. Ayrıca birçok kafede “mükemmel kahvaltı sandviçleri’ yapılıyor.

“Halifax'ın da zengin bir tarihi var ve bunu öğrenmenin eğlenceli bir yolu, bir Liman Hopper gezisi yapmak. Bir tekneye atlamalısınız, Halifax'ın en iyi manzaralarını görmenin farklı bir yolu bu.” Tur, Citadell Tepesi, Hükümet Binası ve St Paul Kilisesi gibi birçok ilgi çekici noktayı ziyaret ediyor.
Yerel plajları ziyaret etmek, sahil konumundan en iyi şekilde yararlanmanın harika bir yoludur. Ferron, “Martinique, Crystal Crescent ve Queensland'deki plajların kolay ulaşım mesafesinde olduğunu ve ilin muhteşem doğal güzelliğini sergilediğini söylüyor. Büyük şehir merkezlerinden gelen öğrenciler için, el değmemiş, geniş doğal güzellikleri görmek oldukça etkileyici.”

Yakındaki diğer sahil bölgeleri arasında Peggy’s Cove, Mahone Koyu ve Lunenburg bulunur. Nunn'e göre, “Peggy’s Cove Kanada'daki en ünlü ve en çok fotoğraflanan deniz feneri. Herkes onu görmek ve fotoğrafını çekmek istiyor.”

Ada severler, dünya çapındaki denizci Joshua Slocum'un evi olan Brier Island'ı sevecekler. Nova Scotia’nın en batı köşesinde yer alan tesise iki kısa feribot seferi ile ulaşılabilir. Annapolis Vadisi sonbahar balkabağı festivali, uluslararası öğrenci ziyaretçilerine hitap eden tipik bir Kanada deneyimidir. Nunn'un da belirttiği gibi, en önemli şey, bir kabak botu yarışıdır. Katılımcılar önce teknelerini dev kabaklardan inşa eder ve daha sonra bir nehir boyunca yarışırlar. “Kaç tane battığını görmek ve insanların kazanmak için kullandıkları taktikleri izlemek çok eğlenceli” diyor. Ardından, “Bölgedeki çeşitli şarap imalathanelerini gezebilir ve gününüzü Wolfville'deki harika restoranlardan birinde güzel bir akşam yemeği yiyerek bitirebilirsiniz.”

Tabii ki, Kanada'ya yapılan bir ziyaret, akçaağaç şurubu çiftliğini ziyaret etmeden tamamlanmış sayılmaz. Bu, öğrencilerin sevdiği tipik bir Nova Scotia aktivitesidir. Nunn’un açıkladığı gibi, bir otobüs onları Sugar Moon Çiftliği'ne götürür, burada şurubun ağaçlardan nasıl toplandığını ve nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Çok çeşitli kültürü, farklı bölgeleri ve sunduğu çeşitli fırsatlar ile Nova Scotia, öğrenciler ve maceraperestler için harika bir seçim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...