5 Şubat 2018 Pazartesi

Almanya: Araştırmalar, Öğretmenlerin Aşırı Çalışma Saatlerine Dikkat Çekiyor

Bir öğretmen birliği tarafından yaptırılan bir çalışma, Almanya'da öğretmenlerin, haftalık olarak diğer kamu çalışanlarına göre 1 saat 40 dakika fazla çalışarak sağlıklarını tehlikeye attığını gösteriyor.

Education International'ın (EI) bir üyesi olan Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft (GEW) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya'daki öğretmenler ortalama olarak benzer memurlardan daha uzun süre çalışıyor.

GEW Federal Başkanı ve EI İcra Kurulu Üyesi Marlis Tepe, "20 yıldır öğretmenler sürekli yeni görevlere maruz kalıyor, ancak çalışma saatleri prensipte azaltılmadı" dedi.

Öğretmen sağlığı tehlike altında olduğu için, acil önlemlerin alınması gündemde. GEW, ilköğretim okullarında ve liselerde son 60 yıldaki çalışma saatlerinde öğretmenlerin bulunduğu 20 çalışma değerlendirilerek bu sonuçlarla ulaşıldı.

Okul haftasında 48 saatten fazla süreler
Çalışma, öğretmenlerin okul tatillerini dikkate alarak diğer benzer memurlardan her hafta 1 saat 40 dakika daha çalıştıklarını tespit ettiler. Sonuç olarak, öğretmenlerin yüzde 14 ila 19'u okul haftasında 48 saatten fazla çalışma süreleri içeriyor.

Göttingen Üniversitesi Sosyal Bilimler Uzmanı Frank Mußmann'ın önde gelen araştırmacısı "Son 20 yıl içinde çalışma saatlerinde vaad edilen azalma uygulanmadı, geciktirildi" dedi.


Buna ek olarak, "okul tatillerinde eğlence fırsatlarının eksikliği var, yedi günlük hafta okul saatlerinde neredeyse zorunlu ve çalışma saatlerinin sınırlandırılması neredeyse norm" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...