24 Şubat 2018 Cumartesi

İspanya Dosyası

İspanyolca dünyada en konuşulan dillerden. Güzel bir iklim ve çok çeşitli yerel kültür ve manzaralara sahip olan İspanya, hiç tartışmasız popüler bir turistik ve eğitim odaklı seyahat hedefidir. Uluslararası öğrencilere üniversite eğimi veren İspanya, dünyada ses getiren pek çok üniversiteye sahiptir.

İspanya'da siesta, fiesta ve sangria'dan çok daha fazlası var; Her üçünün de birleşimi size eğlenceli bir gezi sunabilir. Her ilin yerel gelenekleri, gastronomisi ve belli bir ölçüde halkın kişiliği ile tanımlanan kendi karakterleri vardır.

Dahası, her bölge içindeki kasabaların kendilerine özgü bir yemeğe, şenliğe ve yerel bir dans sahiptir. Berlitz Palma'daki George, "Çoğu yaz ziyaretçisi güneş ve plajı düşünerek Mallorca'ya geliyor ancak neden San Sebastian festivali için gelmiyorlar? 20 Ocak'ta düzenlenecek ve konserlerin, sokak yemeklerinin ve diğer organize faaliyetlerin tadını çıkartmalılar.” dedi.

Akdeniz iklimi birçok ziyaretçi için doğal bir çekim merkezi halini alıyor ve Avrupa'nın en güzel plajlarına sahip. Malaga Costa del Sol'da bulunuyor, ancak OnSpain'den Teresa Gomez için çevredeki kırsal alanlar da çekici. "Eğer doğayı seviyorsanız burada bulabileceğiniz bir ladin türü olan Pinsapos'un ormanını ziyaret edebilirsiniz, ilin en yüksek dağına tırmanmak için yürüyüş yolları da var".

Barcelona ve Madrid, hareketli bir şehir deneyimi arayan öğrenciler için popüler yerlerdir. AIL Madrid’den Stephen Jenkins, "Madrid başlıca bir başkentin tüm avantajlarına sahip, aynı zamanda bir köyün atmosferik havasınada. Bir saatten az bir sürede Vahşi doğada olabilirsiniz ve pek çok doğal yüzme noktası vardır. Ayrıca benzersiz mimari ve kültür müzeleri için Barcelona'yı ziyaret edin"

Bölgesel Şölenler
Valencia
Hispania'daki Kerstin Firnges, Valencia’da gerçekleşen geleneksel Las Fallas festivalini işaret ediyor, "Kutlama, 15 Mart'tan 19 Mart'a kadar kentte devam ediyor. Kağıt, sıva ve ahşaptan yapılmış dev kuklalar duygusal bir tören eşliğinde yakılıyor." diye açıklıyor.

San Sebastián
Lacunza'daki Carlos Lacunza IH San Sebastian, Temmuz ayının sonlarında Jazz Festivalini ve özellikle "Gros sahilindeki büyük ücretsiz konserleri" tavsiye ediyor. "Bu festival, cazın ötesinde, Plaza Trinidad'daki bir mücevher de dahil olmak üzere altı farklı aşamalı konserler dizisi her türlü müziğin ötesine geçiyor" diye açıklıyor.

Sevilla
CLIC IH Sevilla'daki Bernhard Roters, La Bienal de Flamenco'dan bahsediyor. "Sevilla'da her iki yılda bir Eylül ayında düzenlenen en iyi Flamenko festivali. Her kıtadan gelen en iyi flamenko sanatçıları, kentin dört bir yanındaki tiyatrolarda ve kültür merkezlerinde yaklaşık bir ay boyunca performans sergiliyor."

Tapas ve Pintxos
Tapas ile pintxos arasında ufak farklılıklar var, ancak konsept büyük ölçüde aynı kalıyor: içki ile tüketilmek üzere tasarlanmış gıdaların küçük bir kısmı. İspanyol omleti, patates, soğan ve yumurtaların lezzetli bir karışımı olan Máximo Ramos'un Mosaico İspanyolca Kursları'nda kişisel favorisi olup, öğrenciler İspanyolca artı Pişirme programına kayıt olarak bunları öğrenmeyi deneyebilirler. "Bu basit ve eşsiz bir lezzet, paylaşım için ideal" diye belirtiyor Máximo.
Academia Andaluza de Idiomas, İspanya'nın Atlantik kıyısında, sörf eğitmeni Isabel Jiménez'in deyimiyle  "cennet" olan Conil de la Frontera'da yer almaktadır. "Ziyarette bulunan herkes burada yakalanan Almadraba ton balığı ile yapılan tapaları denemelidir. Özel zevki damakları olan insanlar için birebir!"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...