15 Şubat 2018 Perşembe

Tüm Dünyanın Tercihi: Polonya

Polonya'daki uluslararası öğrenci sayısı artmaya devam ediyor. Merkezi İstatistik Ofisi’nin yaptığı açıklamaya göre Polonya'daki uluslararası öğrenci sayısı artmaya devam ediyor. Şu anda 57 bin olan uluslararası öğrenci popülasyonu bir yıl öncesine göre yaklaşık 11 bin daha fazla.

En yeni STK verilerine göre, Polonya'da 57 bin'den fazla yabancı öğrenci öğrenim görüyor; Bir yıl önce yurtdışından Polonya’ya eğitim görmeye gelen 46 bin kişi yaşıyordu. Bir yıl içinde Polonya 11 bin uluslararası öğrenci kazandı. Bu, yüzde 23'ün üstünde bir artış ve yurtdışından gelen öğrenciler yaklaşık olarak toplam öğrenci sayısının yüzde 4'ünü oluşturuyor.

Polonya'daki yabancı öğrencilerin en büyük grubu Ukrayna (30.5 bin) oluştururken, ikinci en büyük grup Belarus (4.6 bin), bunu Norveç (1581), İspanyol (1407) ve İsveç (1291) izliyor. Geçtiğimiz yıl toplam yabancı öğrenci sayısının yüzde 83'ü Avrupa'dan Polonya'ya geldi. Buna ek olarak, Polonya'ya Kuzey'den ve Orta Amerika'dan 1.200'ün üzerinde, Afrika'dan yaklaşık 1200, Asya'dan 7 bin, Güney Amerika ve Okyanusya'dan küçük öğrenci grupları da eğitim görmektedir.

Üniversite eğitiminde kozmopolit bir yapı oluşturan Polonya, öğrenci alımında her sene üstüne koyarak ilerlerken bir yandan da ülke sayısınıda ciddi şekilde arttırmakta. Bu artışın en önemli sebeplerinden biri de Polonya'nın verdiği kaliteli eğitime rağmen, diğer ülkelere göre çok daha uygun hayat giderlerine sahip olması. Tüm bunların yanında Polonya'da üniversite okuyan bir öğrenci, AB diploması ile mezun oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...