6 Mart 2018 Salı

Aile Yanı ve Yatılı Konaklama


Yurtdışı lise eğitiminde konaklama seçenekleri, mevcudiyete ve gereksinimlere göre değişir. Yurtdışı lise eğitim sektöründe, konaklama seçenekleri güçlü bir şekilde varış yeri ile bağlantılıdır. İngilizce konuşulan ülkeler arasında İngiltere ile diğer ülkeler arasında ciddi bir fark görünmektedir. Bir diğer yandan aile yanı konaklama veya yalnızca yatılı seçeneği olan diğer ülkeler arasında kamuya açık okul bölgelerinin / devletlerin uluslararası öğrencileri teşvik etmek için aile yanı konaklama organize etme sorumluluğunu üstlendiği için zorluk yaşandığı biliniyor.

Bu nedenle, Fransa'daki Nacel Uluslararası Okul Sistemleri’nden ve aynı zamanda Uluslararası Notre-Dame Lisesi'nin sözcüsü Celine Gibassier "Tercihin hedef ülke ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. İngiltere'de veya Çin'deki okullarda öğrenim görmek isteyen öğrenciler yurtta yatılı konaklama tercihi yapma eğilimindeyken, Kanada'ya, Avustralya'ya veya ABD'ye gidecek olanlar aile yanı konaklamayı tercih eder" dedi.


Bununla birlikte, öğrenim görülecek okul yerinin önceden belirlenmediği durumlarda, ebeveynlerin tartması tavsiye edilen, her bir seçenek için olumlu/olumsuz bir takım argümanlar vardır.
Aile yanında konaklama, öğrencilerin bir ailenin bir parçası olarak yaşarken keyif alabilecekleri kişisel bakımın üst seviyede tutulabileceği türdür. Ayrıca, Celine "Bir aile yanında konaklama, öğrencilerin okul dışından farklı bir deneyim yaşayarak öğrencilerin çalışmalarıyla doğrudan bağlantılı olmayan ilişkiler kurmalarını ve deneyimlerini zenginleştirmelerini sağlıyor ve bu en iyi aile yanında gerçekleşebiliyor.” dedi.

Bununla birlikte, Seul, Kore'deki BCW Consulting Genel Direktörü Chang Wan Bang, "Bireysel olarak ev sahibi aileye bağlı, çeşitli memnuniyetsizlik ya da hayal kırıklığı seviyeleri olabilir" diye gözlemliyor.

Yurtta kalmanın başlıca avantajları, Brezilya'daki IEP adresinden Carlos Robles’a göre öğrencilerin ‘daha fazla özerklik, hayatta kalma stratejileri geliştirmesi, yaşam öğrenmesi ve daha fazla limit’ kazanmalarına dikkat çekiyor. Binanın her katında aynı cinsiyette tam zamanlı bir görevli bulunduğundan yatılı kalmanın "daha kontrollü bir durum" olduğunu da belirtiyor.
Celine’e göre bu durum, çalışmalarına odaklanmak için belli bir dinamik gruba ihtiyaç duyan öğrenciler için daha iyi bir seçim. Bununla birlikte Carlos, Yurtta kalan öğrencilerin, yalnızlık olasılığını, ihtiyaç duyulduğunda duygusal desteğin eksikliğini ve arkadaş edinme güçlüğünü gösteriyor.

İngiltere'de yatılı okullara atıfta bulunan Christine de Chanaud, Fransa'daki Sejours Yurtdışı seçeneğinin, "mükemmel, ancak pahalı" olduklarını değerlendirdi. "Ben şahsen ailelerden daha az sorunla karşılaştığım için (öğrencilerim içinde baskın bir seçenek olarak] yatılı kalmayı tercih ediyorum, ancak ev sahibi aileler çok daha ucuz ve bu çok önemli bir nokta." dedi.

Bazı argümanlar ulusal boyut alabilir. Sempa Study Abroad tarafından yapılan ve çoğunlukla İngiltere'yle ilgilenen Canan Sempa'ya göre, aile yanı konaklama öğrencileri tarafından yaygın olarak tercih edilmemektedir çünkü vize yönetmelikleri, bu türden konaklama alanlarında uluslararası öğrencilere vesayet düzenlemeleri gerektirmektedir.
Carlos’a göre Yeni Zelanda'daki okullar kendi aile yanı konaklama seçeneklerini yönetmeye eğilimliler. Burada, çoğu kişinin kendi aile yanı konaklama koordinatörü var, bu da bir sorun olduğunda, bunu tartışmak için derhal temasa geçebileceği anlamına geliyor. "Çoğu sorun hemen çözülüyor," diye belirtiyor.

Yatılı olmaya gelince, etrafa bakmaya değer. Carlos, Yeni Zelanda'da bulunan Cromwell College’ın Outdoor Pursuits Akademisi olan öğrenciler için de konaklama sağladığına dikkat çekiyor. Ayrı alanlarda hem erkek hem de kız çocukları için az sayıda yer alan bu konaklama okula yakın. Mutfak ve salon gibi ortak alanların paylaşımlı olduğu yapı da her katın gözetim ve destek görevlisi vardır. Menüler öğrenciler tarafından seçilir pişirilir, ev işleri gene öğrenciler tarafından yapılır.

Esnek Konaklama Seçenekleri
Fransa'da bulunan Notre-Dame International High School,  bir Amerikan gün ve yatılı lisesidir ve konaklama seçenekleri esnektir. Sözcüsü Celine Gibassier, Fransız ev sahibi bir aileyle birlikte tam zamanlı yatılı, tam gün aile yanında kalma veya beş gün yatılı kalma ve hafta sonları aile yanında konaklama seçenekleri arasında tercih yapabileceğini açıkladı.

"Öğrenciler genellikle, hafta içinde yurtta yatılı konaklamayı,haftasonları sınıf arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmeyi, okul sonrasında bazı etkinlikleri paylaşmayı, beraber okumayı ve beraber yemek yemeyi severler. İngilizce yabancı öğrenciler arasında genellikle kullanılır, hafta sonları için daha çok aile yanında konaklamayı tercih ederler. Fransızcalarını ise pratik yaparak Fransız yaşam biçimini keşfediyorlar "dedi.

Kore BCW Danışmanlık’dan Chan Wan Bang, “Benim için konaklama konusundaki karar genel maliyetle sınırlıdır. İngilizce okullarla kıyaslandığında, ABD / Kanada'da çok sayıda ucuz eğitim ücreti ve konaklamasız okullar bulunmaktadır. Kore'de ise, ABD ve Kanada'yı, İngiltere’ye göre daha çok uygun okullar bulabildikleri için tercih ediyolar. Konaklama seçimleri genellikle yurtta yatılıı ancak maliyetler de önemli rol oynuyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...