5 Mart 2018 Pazartesi

Avustralya'nın Gözdesi Sidney


Sidney, dünyanın en güzel ve turist dostu büyük şehirlerinden biri! Kumlu plajları ve dünyaca tanınan mimari yapıları şehir boyunca yanyana diziliyor.


Şehir içi alanı 25 kilometrekare olan kenti dolaşmak son derece kolaydır. Ana turistik bölgelerin birçoğu limanın çevresinde bulunur. Birçok turist, The Circular Key, Harbor Bridge ve Opera Binası manzaralı, ülkenin en eski yerleşik bölgelerinden biri olan Sydney'i ilk ziyaretlerinde The Rocks'a gider. Alan; pub, restoran ve kafe yanı sıra sanat ve zanaat, elbise ve mücevher satışı yapan 100'den fazla tezgahın hafta sonu pazarına ev sahipliği yapmaktadır.

Circular Key yanı sıra Darling Limanı, Manly, Mosman, Taronga Hayvanat Bahçesi ve Lunar Parkı gibi doğal güzergahlara ulaşım sağlayan Sydney limanı feribot servisinin başlangıç ​​noktasıdır. Sidney'in batı yakasındaki Balmain, alternatif bir bağlantı ile butik barlar ve lokantalar arayan yerliler ve turistler için popüler bir destinasyondur; Sydney Limanının girişinin güneyindeki Watsons Körfezi, piknik, güneşlenme ve yürüyüş parkurları için en uygun noktadır. Güney burnu ise mirası izi ile, Sydney limanının muhteşem manzaralarını sunar. Devamında tarihi silahların yerleştirildiği mevziler ve kırmızı-beyaz çizgili Hornby Deniz Feneri vardır.

Sydney CBD'sinde, süslü Kraliçe Victoria Binası (QVB olarak bilinir, 1898'de tamamlanmıştır) ve Sidney Darphanesi tarihi binası, 1992’de tamamlandığında dünyanın en pahalı konutlarına sahip Sydney'in en uzun yaşanabilir binası olan Chifley Kulesi gibi modern yüksek katlı yapıları ve Sidney'in merkezindeki en popüler alışveriş bölgesi, birçok cadde mağazasıyla Pitt, Castlereagh ve King Streaux'lar etrafında yoğunlaşırken, Newtown daha da eski moda mağazaları ve ikinci el alışveriş sunuyor.

"Sidney'de konuşulan ana diller İngilizce, Arapça, Kantonca, Mandarin, Yunanca ve Vietnamca'dır"

Yapılacak/Görülecek Şeyler
ILSC Sydney’den Chris Riddett "Sidney Belediye Sarayı'ndan sadece 20 dakika uzaklıkta bulunan Bondi Plajı dünyaca ünlüdür, birçok ziyaretçi, Bondi Plajı ile Coogee Plajı arasında büyük bir yürüyüş yolunun farkında değil, bu 6km'lik yürüyüş engebeli uçurumlar ve göz kamaştırıcı kumsallara sahip."

Bayan Macquarie'nin Oturağı
Bu elle oyulmuş kumtaşı oturak 1810 yılında o zaman valinin eşi Elizabeth Macquarie Sidney Limanı bir yarımadada hükümlü tarafından yapılır. Liman, liman köprüsü ve opera binasının en iyi manzaralarını sunmaktadır ve Sydney'in botanik bahçelerine yürüyerek ulaşılabilir.

Sydney Müzeleri
"Sydney'deki en iyi iki müze Avustralya Müzesi ve Powerhouse Müzesi" diyor Chris. "Avustralya müzesi öncelikli olarak Avustralya'nın doğal tarihinin bir müzesidir Powerhouse müzesi, hakiki bir santraldeki bilim ve mühendislik müzesidir."

Sidney'in Damak Tadı
Greenwich College'dan Ben Bagshaw "Okulumuzdan iki dakika uzakta, Dünya Meydanı'nda öğrencilere indirim imkânı sunan yerel restoranlardan (örneğin Soul Origin veya Ramen Zundo gibi) keyif alabilirsiniz. Surrey Hills banliyösü, Sidney'deki en iyi Brezilyalı kafe Café Ovo, Chur Burger veya Rosie Campbells gibi öğrencilerin tercih ettiği - çok güzel bir kokteyl ve Karayip yemekleri mekanı gibi."

ILSC’den Chris, Cabramatta banliyösünü, Little Saigon adlı restoranda Vietnam erişte denemelerini öneriyor. "Biraz daha farklı bir deneyim için Avustralya'nın bazı yerli hayvanlarını denemek için The Rocks'daki Avustralya Oteline gidin! Restoran, kanguru, emu ve timsah etli pizzalar servis ediyor" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...