9 Mart 2018 Cuma

Almanya Yüksek Eğitimi


Uzmanların da belirttiği gibi, Almanya'ya olan uluslararası talep arttıkça, okullar hem kampüslerini hem de ders içeriklerini geliştiriyorlar.

  •  Bu araştırmaya 11 okul katıldı,
  • 2017 yılında bu okullarda 35.205 toplam öğrenci,
  • 2017 yılında bu okullarda 204.189 toplam öğrenci/hafta oranı.

Akademik sınavlara ve ‘pathway’ programlarına duyulan ilginin dalgalı bir şekilde devam ettiğini bildiren yurtdışı dil okulları görevlileri bu durumun 2017 yılında da devam ettiğini belirtti. Almanya Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından 2017 yılında yayınlanan rakamlar, 2016 yılında Almanya üniversitelerindeki uluslararası öğrenci sayısının %5,8 artarak 340 bine yükseldiğini gösterdi. Bununla birlite, birçok yurtdışı dil okulu, kurs tekliflerini geliştirdi, daha büyük tesislere taşındı ve dersler için haftalık saatlerini arttırdı.

Almanya'ya fırsatlardan yararlanan bir başka pazar ise, anketimizde kaydedilen %5,6 oranında milliyete ulaşan Türkiye oldu. Tandem Köln'deki Kristina Laude, “Genç Türk öğrencilerin Almanya'ya gelmesinin siyasi durumlardan kaynaklandığını düşünüyorum” diye açıklıyor. İtalyan ve İsviçreli öğrencilerin de iyi performans gösterdiklerini (her ikisi de son anketimizde milliyet pazarından paylarını arttırdıklarını) ve 2017'de okulların haftada 20 ila 24 saat eğitim veren yoğun Almanca kursları için başvuru sayısının arttırdıklarını ekliyor. Öğrenciler, eskiden 12 aya ihtiyaç duyarken şu anda 10 aylık bir kurs ile A1 seviyesinden C1'e seviyesine yükselebiyorlar. Bu değişim öğrencileri için çok çekici.”

Almanya pazarını yükselten küresel bir sorun ise Suriye ve Irak dahil olmak üzere ülkelerden gelen mülteci krizi. DAAD'a göre, Almanya'daki mültecilerin yarısından fazlası 25 yaşın altında ve mültecileri Alman üniversitelerine entegre etmeye yardım etmek için üniversiteler ve diğer yurtdışı ortaklarla işbirliği içinde çeşitli programlar geliştirildi. 2017 anketimize cevap veren okullar, 16-24 yaş aralığında bir artış bildirdi; 16- 18 kategorisi ile 2016 yılında bir önceki anketimize göre %5,2 artarak 19'dan 24'e yani %4,8’e yükseldi.

Berlin'deki Yurtdışı Eğitim firmalarından EIIE EURASIA Uluslararası Eğitim Enstitüsü'nde bulunan Andrew Geddes, Avrupa'daki mülteci durumunun teşvik ettiği arz ve talebin, pazarın büyümesi anlamına geldiğini, ancak zorlukların yaşanmadığı anlamına gelmediğini söylüyor. “Bir taraftan, Almanya'ya yönelik artan medya odak noktası, yüksek öğrenime olan ilgiyi arttırdı” diyor. “Öte yandan, bir milyondan fazla mülteci akını, konaklama ve eğitmenlere yönelik artan talebe yol açtı ve bu da önemli bir fiyat baskısına yol açtı.” Okul en son dijital teknoloji ve özel personel ile donatılmış sınıfların bulunduğu Batı Berlin'de özel bir kampüse taşındı.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, F+U Academy of Languages, yurtdışı tıp ve hemşirelik meslekleri için Almanca kursları ve uluslararası öğrencilerin bir Alman üniversitesinde öğrenim görmeleri gereken TestDaF gibi akademik sınavları da dahil olmak üzere kurs tekliflerini genişletti ve geliştirdi. Tina Gajdics, “Yeni ev sahibi ailelerle teklifimizi sürekli genişletiyor, ayrıca gayrimenkul satın alıp yenilemeyi ve öğrencilerimiz için modern konaklama birimlerine dönüştürüyoruz” diyor.

Ayrıca, son iki yıl içinde, Humboldt-Institut, Düsseldorf ve Kempten'de görevli Tobias Langenstein'ın “beklentilerimizin ve milliyet karışımının oldukça farklı” olduğunu belirttiği iki yeni yaz kursu açtı. Almanya'daki Yatılı Okulları da 2017 yılında 100'den fazla uluslararası öğrencinin katılımıyla oldukça popülerdi ve kurslarını başarıyla tamamlayanlar, Humboldt’un 40 yatılı okul ağına geçebildi. Milliyetler açısından Tobias, Rus pazarının 2014 yılına kadar aynı seviyeye ulaşmamış olmasına rağmen bir miktar geri dönüş yaptığını söylüyor. İtalya ve Türkiye'den gelen okul gruplarından artan talep olduğunu ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...