2 Mart 2018 Cuma

İrlanda Dosyası


Ziyaretçilerin ve yurtdışında dil eğitimi görmek isteyen kişilerin, gitmeden önce ünene nail oldukları İrlanda'dan neler bekleyebileceklerini bildikleri düşünülmektedir. Ancak İrlanda’nın basmakalıp özelliklerinden çok daha fazlasını barındırdığı bir gerçek.

Avrupa'nın batı bölümünde bulunmasına rağmen İrlanda, düşük maliyet, havayollarının düzenli ve sürekli uçuşları, çok çeşitli bitki örtüsü ve tarihi ile eğitim alanındaki güçlü ulusal bağlantıları sayesinde kolayca erişilebilir ve çekici bir eğitim ve turizm noktasıdır.
İrlanda'da ziyaretçilerin en kolay ulaşabileceği izlenimlerden biri, bozulmamış dokusudur; ve bunun farkedilmemesi imkansızdır. Küçük olsa da, İrlanda boyunca göller, uçurumlar, ıslah olmamış bataklıklar, dağlar ve doğadaki yosun tortusu, öğrencileri ve ziyaretçileri büyülemek için beklemektedir.

Kentin en gözde şehirleri arasında, dar ve renkli renkli caddeleri ile Galway ve batı kıyısında ‘Edebiyat Şehri’ olarak bilinen Limerick şehri yer alıyor. Cork ise adeta Venedik’in İrlanda versiyonu. Kilkenny Ortaçağ kenti; ve güneydeki Waterford'daki Viking esintileriyle görülmesi gereken yerlerdir.

Dil Merkezi University College Cork'taki Brendan Ó Sé, “Cork'tan arabayla 20 dakika mesafede bulunan Kinsale, İrlanda'daki en sevdiğim yerlerden biridir.” Diyor. “Başlangıçta bir Ortaçağ balıkçı limanı, oldukça fotoğraf çekilesi, popüler ve tarihi kasabalarımızdan biri, günlük gezginler için çok popülerdir ve kasabadan kısa bir mesafede bazı muhteşem plajlara ve eski kaleler görebilirsiniz."
Toplu taşıma kalitesinde de mükemmel. Bir otobüs ya da tren olsun, öğrenciler için ücretsiz wifi, güleryüzlü sürücüler ve zamanında kalkış keyfini yaşayacaksınız. Dahası, çok uluslu teknoloji şirketleri İrlanda'da Avrupa merkezi kurarak, önemli iş olanakları ile donanım ve yazılımla ilgili en büyük ihracatçılarından biridir.

"İrlanda nüfusu 1845-1852 Büyük Kıtlık etkisiyle halen sekiz milyonu geçmedi."

İrlanda'yı tanıyın ...
Bluefeather'daki Greg Rosenstock, öğrencilere doğu kıyısında inip binlerce yıl önce Altın Çağ'ın rezonansını hissetmelerini öneriyor. “Dublin'e dönerken National Geographic tarafından Versailles ve Kew'den sonra dünyadaki en iyi üçüncü botanik bahçesi olarak gösterilen Powerscourt Gardens'ı ziyaret edin."

Clare Dil Merkezi'nde bulunan Aoife Neylon, Batı kıyılarında bulunan Burren'i ziyaret etmenizi öneriyor. "250 kilometre karelik bir karstik alanı, Burren tarihi ve arkeolojik zenginlikleri açısından zengin ve bölgede 90'tan fazla anıt mezar var."
Waterford İngiliz Dil Merkezleri'nden Fionnuala Behal, "Viking Üçgeni Waterford'un tarihi merkezi" diye altını çiziyor. "Bin yıllık tarihimizi keşfetmek için ideal başlangıç ​​noktası." Öğrenciler; Reginald Kulesi, Waterford Kristal fabrikası, Ortaçağ Müzesi ve Piskopos Sarayı Müzesi'ni ziyaret edebilirler.


Yöresel yiyecek ve içecek
Kerry'de, Asna School of English'teki Colm Breathnach, O'Neill'in Point Bar'nu onayladı. "the Point, tamamen balıkla ilgili, İspanyol yerel servis tarzını yakalamış, sıcak ve taze tarzda hizmet etmekte." ‘Hot & Cold Bar’ ise 2. Sırada geliyor ve karides, kalamar, somon ve hake servisi yapıyor.
Carlow'daki English Language Ireland’dan Ruth Coffey, "Her cumartesi Carlow'un merkezinde yerel çiftçi pazarı kuruluyor, yerel ürünlerle birlikte bazı lezzetli yemekler de sunuluyor" diyor.
Galway Cultural Institute'den Celestine Rowland, "Otantik bir İrlanda kahvaltısı için Galway'deki Galleon'da Pazar günleri brunch'ı veya taze istiridye, somon balığı ve her çeşit deniz ürününü bulabileceğiniz Balık Marketini deneyin" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...