16 Nisan 2018 Pazartesi

Frankfurt Rehberi


Çok sayıda kültür festivaline ev sahipliği yapan, pek çok görkemli park ve açık alanlara sahip olan Frankfurt, yazları güneş altında harika renklere bürünüyor ya da Noel'de ışıl ışıl parlıyor.



Almanya'nın finans merkezi olarak adlandırılan, ufukta yer kaplayan gökdelenlerinin hikayesini anlatan, Frankfurt'un yüzeyine indiğinizde, müzeleri, tarihi ve yemekleri ile geniş kültürel olanakları hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlayacaksınız. Ayrıca, akciğerleri doldurmak için bol miktarda yeşillik ve temiz hava, 40'tan fazla park ve şehrin %52'sini kaplayan açık alan ya da sudan (Ana Nehir merkezden geçmektedir) oluşan Frankfurt keşfedilmeyi bekliyor.

“Kültürel yaşamın açık hava müzesi olan nehri kıyısı, opera binası ve büyük uluslararası restoranlar  ile Frankfurt adeta konuşan bir şehir.” diyor deutsch-institut'dan Almir Krupic. Her Ağustos, Main kıyısında, Museumsuferfest adı altında üç gün boyunca gerçekleşen festivaller ile sanat, müzik ve gastronomi Frankfurt’lularla buluşuyor. “Frankfurt'un gece kulüplerinin tamamı, üç gün boyunca DJ ve canlı müzik içeren programlar ile eğlence hayatının merkezinde bulunuyor.” diye ekliyor Almir. “Tango yapabilir ya da şehirdeki en iyi elektronik müzik DJ'lerinin performanslarını dinleyebilirsiniz – herkesin eğlenebileceği birşeyler mutlaka var.”

Main Nehri; Sprachtreff Frankfurt'tan Thomas Gesang'ın belirttiği gibi şehrin odak noktasıdır. “Eski mimariyi modern Frankfurt’un muhteşem silueti ile birleştiren ve bütün kent uyumuna önemli ölçüde katkıda bulunan nehrin diğer tarafında da neler olduğunu gözlemleyebilirsiniz.”

Şehrin tarihi hakkında biraz daha fazla bilgi edinmek için Thomas, Alman demokrasisinin gelişiminde yakından bağlantılı olan Paulskirche (St Paul Kilisesi)'ne 1848 Frankfurt Parlamentosu'nun ilk halka açık ve özgürce seçim şansı elde etmiş Alman vatandaşı gibi hissederek bir ziyaret yapılmasını öneriyor.

Frankfurt'u Tanıyın
Römerberg
Tarihi ve güzel bir pazar meydanı olan Römerberg, eski şehrin (Altstadt) ortaçağ kalbi olup her kış ünlü Noel pazarlarına ev sahipliği yapmaktadır. Belediye binasının ve pırıl pırıl binaların pembe cephesi de Instagram profilinizde dikkat çekebilir!

Ana kule
Ana kulenin tepesine tırmanarak yüksek binalarının üstüne çıkın ve halka ait gözlemevi ile şehrin tek gökdeleninden Frankfurt'un manzarasını görün. En tepede, kuş bakışı geniş banliyölere açılır ve şehrin ötesindeki yeşil alan ve tepeler sınırlar.

Städel Müzesi
Görkemli Städel Müzesi, heykel, fotoğraf ve Rembrandt, Monet ve Picasso'nun tabloları dahil 1300'lü yıllara dayanan etkileyici bir sanat koleksiyonuna sahiptir. Ayrıca koleksiyonları 19. yüzyılda müzenin sanal gerçeklik (VR) turu ile dijital olarak izlemek için eşsiz yollar ve önemli sanat eserleri hakkında ekstra detaylar sunan bir uygulama sunuyor.

Yemek Noktaları
Sprachcaffe Frankfurt'den Natalie Luetjens'in söylediklerine göre “Kaçırılmaması gereken yiyecekler için bir nokta da, Old Sachsenhausen'ın Arnavut kaldırımlı sokaklarındaki restorantlar. Frankfurt'un tipik yemeği olan Grüne Soße (yedi farklı bitkiden yapılmış yeşil sos) sunan geleneksel restoran ve barlar bulabilirsiniz. Bu yemek genellikle şinitzel veya yumurta ile servis edilir.

Denenmesi gereken başka bir şey ise elma şarabı (Apfelwein veya Ebbelwoi). Almir, Bornheim ve özellikle Berger Strasse'nin bir Frankfurt sosisi için mükemmel olduğunu ve kapalı bir yiyecek pazarı olan Kleinmarkthalle'nin dünyanın dört bir yanından gelen lezzetler için mükemmel olduğunu ekledi. “Bahnhofsviertel (tren istasyonunun yanında) daha popüler hale geliyor” diyor Almir. “Burada birçok restoran açılıyor”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...