17 Nisan 2018 Salı

Kanada Market Araştırması



Olumlu döviz kurları ve uluslararası ziyaretçiler ve göçmenler için sıcak karşılama, Kanada'nın uluslararası öğrenci sayılarını 2017 yılında arttırdı.


ABD ve İngiltere’deki İngilizce öğretim endüstrilerinin ülkelerini uluslararası ziyaretçilere karşı daha korumacı siyasi kararlar altında çalışmak durumunda olması, Kanada’yı yabancı öğrencilere açık ve toleranslı bir ev sahibi olarak itibarını artırmaktadır. Bu, düşük döviz kuru ile birlikte, dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için cazibesinin arttığı anlamına geliyordu. Birleşik Krallık'taki Brexit oylarının neden olduğu durum ve gün geçtikçe değerlenen ABD doları, hem Kanada'yı daha cazip bir hedef haline getiriyor.

BC Giles Vancouver'dan merkezi yönetim müdürü Frances Seaton, Kanada'nın ABD ve İngiltere'ye göre yükseldiğini de bildiriyor. "Kanada, güvenlik sorunları ve ekonomi nedeniyle İngiltere ve ABD'den (diğer yerlerimiz) daha iyi bir durumda" diyor.



Bütün olarak, Kanada dil eğitimi pazarı 2017 yılında istikrarlı bir yıl geçirdi. Village English’den Pazarlama Müdürü Cecilia Ramirez-Thomas, öğrenci sayısının 2017'da da aynı olduğunu bildirdi. 2016 yılında, test hazırlık kurslarına olan yüksek talep ve kısa vadeli sektörde elde edilen kazançlar ile uzun vadeli sektördeki kayıplar birbirlerini dengeledi. Diğer okullar daha iyi bir dönem geçirdi; Örneğin, ILSC, 2017 yılında öğrenci sayısında, ‘pathway’ programlarının artan popülaritesi nedeniyle %20'lik bir artış yaşadı.

Kanada'nın ana uluslararası öğrenci milletlerine baktığımızda, İngilizce dil okullarındaki en yüksek katılımı gösteren milletler, 2016 bulguları doğrultusunda Brezilya, Japon, Güney Koreli, Çin ve Meksika’ydı. 2017 yılında Kanada’da İngilizce eğitim pazarı büyük bir değişiklik olmadı, ancak bazı ülkelerden gelen kayıtlar üzerinde olumsuz bir etki yaratan dış etkenler vardı. Örneğin, Kral Abdullah Burs Programı'ndaki değişikliklerin Suudi Arabistan'dan gelen talep üzerinde önemli bir olumsuz etkisi oldu: kendi ST okulları anket istatistiklerine göre, Suudi Arabistan öğrenci sayıları 2015'ten 2017'ye kadar neredeyse yarı yarıya azaldı.

Büyümenin önündeki bir diğer engel ise, daha fazla araştırma için hazırlık aşamasında bir dil öğrenen öğrencileri etkileyen 'çift vize' yönetmeliğinin Temmuz 2016'da yürürlüğe girmesi olmuştur. Öğrenciler, takip eden vize başvurusu yapmadan önce dil programlarını bitirmek zorundadırlar, bu da bazı öğrenciler için 12 aya kadar olan çalışmalar arasında bir boşluk oluşturabilmekte. Bazı ülkelerden gelen öğrenciler için vize girişinde zorluklar da olmuştur.


Durumu değerlendiren Francis, “Belli bir süre boyunca Rus öğrencilerin Rusya'ya yaptırımlar nedeniyle vize almaları zordu ve Ukrayna'dan gelen öğrenciler bu bölgeden yapılan mülteci statüsü iddialarının artması nedeniyle bazı zorluklar yaşadılar. Türkiye, Venezüella ve Kolombiya pazarları için de bazı zorluklar gördük. Ekonomik faktörler de talebi etkiledi. Daha ​​az sayıda Brezilyalıları (elverişsiz ekonomilerinden dolayı) deneyimlediklerini ve Meksika ve Kolombiya'da bir artış yaşandığını görüyoruz.” dedi.

Buna rağmen, sanayi kaynakları, 2016 yılı sonunda ve 2017'nin ilk çeyreğinde yürürlüğe konan daha olumlu düzenlemeler sayesinde 2018 için iyimserdir. Aralık 2016'dan beri, Meksikalıların Kanada'yı ziyaret etmek için artık vize almaları gerekmemektedir. 2017 yılının Nisan ayında vize düzenlemelerinde yapılacak bir değişiklik de, Brezilya, Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarının da Kanada'ya vize almadan giriş yapabileceği anlamına geliyor. Languages ​​Canada’dan Rachel Lindsey'e göre, bu iki faktör birlikte "Sektördeki okullar için için en yoğun yaz sezonuna birkaç yıl boyunca sürecek gibi görünüyor" dedi.

Kanada, Meksika ve Latin Amerika gibi ülkeler için kısa süreli yaz çalışmalarını tercih etme eğiliminde olan ülkeler için giderek daha cazip bir pazar ve vize yönetmeliğine bağlı olarak 2018 yılı için öğrenci sayısında devam eden büyüme için iyimseriz. Meksika ve Brezilya pazarı, düşük Kanada dolarına karşın Birleşik Krallık ve ABD pazarlarındaki 'Brexit' ve 'Trump' etkileri ile değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dünyanın Merkezi: New York

New York Eyaleti'nin geniş yelpazedeki kültürel ve eğlence seçenekleri, dil öğrenenler için büyük bir cazibe merkezi haline getirmekte...